Hírek > Nagy érdeklődés mellett, nagy pénzekből épül irodaház a Váci úton >

Nagy érdeklődés mellett, nagy pénzekből épül irodaház a Váci úton

2016.10.17 16:00
Új irodaházzal bővíti a portfólióját a Futureal-csoport, a Váci úton elkezdődött a 11 ezer 900 négyzetméter bérbe adható alapterületű Advance Tower irodaház építése 36 millió euró (11 milliárd forint) értékű beruházással - jelentette be Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Nagy érdeklődés mellett, nagy pénzekből épül irodaház a Váci úton

Hozzátette: a hatszintes irodaházat 2018 elején adják át. Az épület bruttó alapterületéből 89 százalék a bérbe adható terület aránya. Budapesten a bejelentett 250 ezer négyzetméternyi irodafejlesztésből 100 ezer négyzetméter jut a Váci útra - mondta.
    

A most épülő irodaház iránti jelentős érdeklődés miatt elkezdték a 8 ezer négyzetméteres 2. ütem tervezését is, ezzel az Advance Tower bérbe adható területe közel 20 ezer négyzetméterre nő - mondta.
    

Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója közölte: a csoport az elmúlt 12 évben 900 millió euró értékben több mint 600 ezer négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projektet valósított meg. A cég a válság alatt is a 200 fős létszámával a legnagyobb ingatlanfejlesztő maradt. Budapesten a Futureal jelenleg 100 ezer négyzetméteren valósít meg fejlesztéseket az irodapiacon, a lakáspiacon is 10 projektet indítottak el.
    

Kitért arra, hogy a kivitelezésben jelentős, 25 százalékos költségnövekedést tapasztalnak, aminek az oka egyrészt a súlyos munkaerőhiány, ami az átadások késését okozhatja.
    

Tóth József, a 13. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a kerület a város legdinamikusabban fejlődő kerülete lett: közel 1 millió négyzetméter kereskedelmi szolgáltatóegység, és 19 ezer új lakás épült, ezzel 73 ezerre nőtt a lakások száma. Mintegy 200 ezer négyzetméter kereskedelmi egység és kétezer lakás építése zajlik itt, világcégek költöznek a kerületbe - mondta.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák