Hírek > Rekordszámú látogatóval zárt az Art Market Budapest >

Rekordszámú látogatóval zárt az Art Market Budapest

2016.10.19 18:00
Több mint 27 ezer látogatót fogadott október 13. és 16. között az idei Art Market Budapest, amely a magyar és a nemzetközi érdeklődést, valamint a kiállítók számát tekintve is felülmúlta a korábbi évek sikereit - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.
Rekordszámú látogatóval zárt az Art Market Budapest

A közlemény szerint vásár négy napja alatt több mint húsz ország - köztük Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Egyesült Arab Emírségek, Namíbia, Németország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna - közel száz kiállítóját látta vendégül, és ötszáznál is több művész több ezer alkotását mutatta be a nemzetközi közönségnek. Az immáron hatodik alkalommal megrendezett eseményen jelentősen nőtt a kiállítók forgalma is.
    

Kiemelkedő sikert hozott a POLISH(ed) elnevezésű, a lengyel kortárs művészetet bemutató program, és komoly szakmai elismerésként visszatért a német főváros galériáinak választékát bemutató Art From Berlin válogatás is. Négy kontinens kiállítóiból válogatott a vásár fotószekciója, a világhírű díszvendég, Magdalena Abakanowicz ,szereplése pedig a szabadtéri szoborkiállításra irányította a nemzetközi figyelmet.
    

A fővárosi Millenáris parkban, 6200 négyzetméternyi területen megrendezett Art Market Budapest magyar kiállítók mellett idén különösen népszerű és sikeres volt az Apteka Sztuki (Varsó), a Breinheimer (Berlin), a Koppelmann (Köln), a Zellermayer (Berlin) és a Zorzini (Bukarest) galériák kiállítási anyaga. A jelentős közép- és kelet-európai választékból gazdára találtak egyebek mellett Bodoni Zsolt, Michele Bressan, Győrffy László és Radenko Milak alkotásai, valamint Klimó Károly nagyszabású, 45 darabból álló festménysorozata, a The Artaud Series című kompozíció is.
    

Az Artmagazin legszebb kiállítási standot díjazó elismerését a genfi Violuk Contemporary kapta, míg a művészetpedagógiai programban résztvevő iskolások szavazatai alapján a B.Braun díját 2016-ban a budapesti NextArt galéria vehette át, kevéssel előzve meg a varsói Apteka Sztukit és a budapesti Tobe galériát - olvasható a közleményben.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák