Hírek > Új rekord a cseh autóiparban >

Új rekord a cseh autóiparban

2016.10.20 01:30
Csehországban az idén több mint 1,3 millió személygépkocsit gyártanak, ami új rekord lesz - jelentette ki Bohdan Wojnar, a cseh autóipari szövetség (SAP) alelnöke szerdán Brünnben egy szakmai konferencián a járműipar háromnegyedévi eredményeire hivatkozva.
Új rekord a cseh autóiparban

Tavaly a cseh autógyárak össztermelése már megközelítette az 1,3 milliót.
   
Az autógyárak képviselői a szakmai konferencián közölték: az eddigi eredmények alapján a kolíni TPCA autógyár 224 000 személygépkocsit állít elő, két százalékkal többet, mint tavaly. A nosovicei Hyundai termelése 350 ezer személygépkocsi lesz, ami 8000 darabbal több a tavalyinál. A Skoda Auto termelése pedig mintegy hét százalékkal lesz magasabb a tavalyinál. Az első kilenc hónapban a növekedés hat százalékos volt. Tavaly a Skoda 737 ezer személygépkocsit állított elő.
   
Bohdan Wojnar elmondta, hogy 2015-ben a cseh autóipar forgalma meghaladta az ezer milliárd koronát, s minden jel arra mutat, hogy az idei év új rekordot hoz.
   
A konferencián elhangzott: a cseh autógyárak jelenleg komoly szakemberhiányal küszködnek, és ezt külföldi vendégmunkásokkal szeretnék megoldani. A cseh gazdasági kamara szerint csak Ukrajnából mintegy 5000 vendégmunkást várnak a cseh válallatok, és szeretnék, ha az állam felgyorsítaná és egyszerűsítené a munkavállalói engedélyek és vízumok kiadását.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák