Hírek > Mekkora fizetést kellene kapnod, ha rendesen megfizetnének? - kalkulátor >

Mekkora fizetést kellene kapnod, ha rendesen megfizetnének? - kalkulátor

2016.11.01 19:30
Sokan panaszkodnak manapság (is), hogy a munkabérük egyáltalán nem tükrözi azt a tudást, szakértelmet amellyel rendelkeznek. Egyszerűen alul vagyunk fizetve a munkahelyünkön.

Való igaz, a magyar bérek (sajnos) európai összehasonlításban jelentősen alacsonynak mondhatók.

 

Nézzük először is a friss adatokat:


A Magyarországon alkalmazásban állók létszáma 2016 júniusában 2.775.000 fő volt, 70 ezerrel, 2,6 %-kal több, mint egy évvel korábban.

 

A teljes munkaidőben foglalkoztatottak nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - 259 900 forint volt.

 

A családi kedvezmény nélkül számított átlagos nettó kereset 172 800 forint volt a KSH adatai alapján.


De mennyit ér a tudásod havi szinten?

 

Mennyi kellene keresned jelenleg ahhoz, hogy a ténylegesen megérdemelt (bruttó) bért kapd?  A SzámoldKi.hu honlap elkészítette a korrekt bruttó bér kalkulátorát, melynek segítségével ezt most kiszámolhatod (a cikk alatt tudod elindítani a képre kattintva).


Na, mennyit is kéne keresned?

 

korrekt bruttó bér kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák