Hírek > Tekintélyes amerikai lap áll Hillary Clinton elnöksége mellett >

Tekintélyes amerikai lap áll Hillary Clinton elnöksége mellett

2016.11.02 00:01
Az amerikai filmvilág és szórakoztatóipar lapja, a Variety is Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltet támogatja.
Tekintélyes amerikai lap áll Hillary Clinton elnöksége mellett

Az Egyesült Államok legismertebb filmes és szórakoztatóiparral foglalkozó magazinja, a Variety, 111 éves történetében először nyilvánított véleményt az elnökválasztás ügyében. Kedden megjelent számában a tekintélyes lap Hillary Clinton elnöksége mellett foglalt állást.
   
A lap két társszerkesztője által jegyzett - és a főszerkesztő és a kiadó nevében közzétett - állásfoglalás leszögezi: "úgy gondoljuk, hogy Hillary Clinton nemcsak a legjobb jelölt, hanem az egyetlen jelölt". Majd a szerzők kifejtik részletesebben is, hogy miért Clintont tartják alkalmasnak. Utalva más lapok korábbi Clinton melletti kiállására, hangsúlyozzák, hogy a demokrata párti jelölt tapasztalt és higgadt politikus, mély és átfogó ismeretekkel és tudással felfegyverzett és évtizedek óta dolgozik a köz érdekében. "Egész életében a társadalmi igazságosságért küzdött, harcolt a nők, a gyermekek, a családok, a fogyatékkal élők, a farmerek, a veteránok és a meleg közösségek jogaiért. Olyan fontos kérdésekkel foglalkozott, mint a globális klímaváltozás, a faji egyenlőtlenség, és a fegyveres erőszak járványa" - szögezi le az állásfoglalás. S azt is fontosnak tartja megemlíteni, hogy Hillary Clinton "nem undok", ahogyan Donald Trump republikánus jelölt a harmadik elnökjelölti vitában minősítette őt. Az állásfoglalás kitér arra is, hogy Hillary Clinton széleskörű támogatást élvez a  szórakoztatóipar egészében.
   
A Variety támogatása csatlakozik a nagy és befolyásos amerikai lapok már korábban kinyilvánított állásfoglalásaihoz Hillary Clinton elnökségének támogatásában. Hillary Clintont nemcsak a demokratákhoz hagyományosan közel álló lapok biztosították támogatásukról, mint például a The New York Times, a The Washington Post vagy az Atlantic, hanem az évtizedek óta hagyományosan (vagy mindig) republikánus jelöltet támogató orgánumok is, köztük a két  texasi lap, a Dallas Morning News és a Houston Chronicle, vagy az Arizona Republic, amely 126 éves történetében most először támogat demokrata párti elnökjelöltet, csakúgy, mint az ohiói Cincinatti Enquirer, amely utoljára 1916-ban állt ki demokrata párti jelölt mellett.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák