Hírek > Egyre többen kérnek munkanélküli segélyt az Egyesült Államokban >

Egyre többen kérnek munkanélküli segélyt az Egyesült Államokban

2016.11.04 03:00
Nőtt a munkanélküli segélyért első alkalommal folyamodók száma az elmúlt héten az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett kimutatása szerint.
Egyre többen kérnek munkanélküli segélyt az Egyesült Államokban

A munkaügyi minisztérium nyilvántartása szerint az elmúlt héten 265 ezren folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, 7 ezerrel többen, mint az előző héten. Elemzők az előző hetivel megegyező, 258 ezer segélykérelemre számítottak.
   
A múlt heti 265 ezer segélykérelem július közepe óta a legmagasabb szám. A heti segélykérelmek száma azonban immár a 87. hete tartózkodik a gazdasági elemzők által kritikus küszöbnek tekintett 300 ezres szám alatt, ami 1970 óta a leghosszabb folyamatos szakasz.
   
A segélykérelmek négy heti mozgóátlaga az elmúlt héten 257 750-re emelkedett az előző heti 253 ezerről.
   
A munkanélküli segélyben részesülők száma a múlt héten 14 ezerrel 2,026 millióra csökkent, ami a 2000 június eleji 2,020 millió óta a legalacsonyabb szám.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák