Hírek > Nemzeti Befektetési Ügynökség - A pozitív döntések 16 ezer munkahelyet hoznak létre >

Nemzeti Befektetési Ügynökség - A pozitív döntések 16 ezer munkahelyet hoznak létre

2016.11.04 14:00
A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével az első tíz hónapban 64 pozitív magyarországi befektetői döntés született, ezáltal egy kisvárosnyi, 16 ezer munkahely jön létre - mondta Ésik Róbert, a HIPA elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
Nemzeti Befektetési Ügynökség - A pozitív döntések 16 ezer munkahelyet hoznak létre

Hozzátette: az év végéig még további befektetői döntések bejelentése várható.
    

A HIPA elnöke hangsúlyozta: azon dolgoznak, hogy minél több külföldi tőkét hozzanak Magyarországra, a befektetések révén pedig minél több új minőségi munkahely jöjjön létre.
    

Ésik Róbert kifejtette: a külföldi befektetők a döntéseknél több szempontot mérlegelnek, köztük az adott ország gazdasági és politikai stabilitását, az utóbbi időben egyre jellemzőbb a rendelkezésre álló munkaerő számba vétele.
    

A HIPA elnöke szerint Magyarországon a befektetők elégedettek a munkaerő minőségével, ami újabb befektetési döntések alapja is.
    

Fontosnak nevezte, hogy Magyarország nagy hozzáadott értékű munkahelyeket létrehozó befektetéseket ösztönözzön, mert ezek az állások teszik lehetővé a fiatalok helyben maradását.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák