Hírek > Felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket >

Felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

2016.11.06 00:01
A Jobbik szerint a három nagy hitelminősítő felértékelése után Magyarországnak már teljesen felesleges akár egy napig is a piacinál négyszer drágább, de sok biztonsági kockázatot magában hordozó letelepedési kötvények megtartása.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Moody's hitelminősítő pénteki döntésére reagálva az MTI-vel közölte, a parlament akár már hétfőn is szavazhatna a letelepedési kötvények kivezetéséről, így minden akadály elhárulhatna az alkotmánymódosítás elől, megvédve az országot "mind a gazdag, mind a szegény migránsoktól, mind Juncker (az Európai Bizottság elnöke), mind Rogán (a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter) betelepítéseitől".

 

A Moody's Investors Service pénteken visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást. A Jobbik korábban a letelepedési kötvények megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény hetedik módosítását, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezett az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltásáért. Az előterjesztés elfogadásához valamennyi képviselő kétharmadának támogatására, vagyis legalább két ellenzéki szavazatra is szükség van.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák