Hírek > Az amerikai választás szokásosan egy bombasztikus médiaesemény >

Az amerikai választás szokásosan egy bombasztikus médiaesemény

2016.11.07 14:00
Frank Tibor Amerika-szakértő szerint az amerikai elnökválasztás egyre kevésbé politikai esemény, már inkább olyan mint egy "elszabadult médiaesemény".
Az amerikai választás szokásosan egy bombasztikus médiaesemény

 A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában megjegyezte: már fontosabb, hogy mit mondanak a választásról, minthogy mi történik a választáson.
    

Frank Tibor kitért arra is, hogy az Egyesült Államok már jó ideje nem nyugodt, a mostani választás is ennek a "mérhetetlen" nyugtalanságnak egy kifejezési formája. Kifejtette: tízmillióknak nincs egészségbiztosításuk, tízmilliók élnek a szegénységi küszöb alatt, tízmilliók vannak, akiknek "fogalmuk sincs a világról", és egy olyan jelöltet - Donald Trumpot - támogatnak, akinek szintén fogalma sincs a világról.
    

A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy megszűnt az embereknek az az érzése, hogy nem tudnak részt venni a politikában. A közösségi média révén kialakult egy olyan nyilvánosság, amely döntően befolyásolja a választási folyamatot, sokkal jobban, mint az, ami demokratikus játékszabályok alapján, a felszínen látható módon történik - fejtette ki Frank Tibor.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák