Hírek > Bizonytalan eredetű gyógyszerek vásárlásával a terrorizmust támogatjuk? >

Bizonytalan eredetű gyógyszerek vásárlásával a terrorizmust támogatjuk?

2016.11.07 17:30
A gyógyszerhamisítás az egyik legnagyobb illegális üzlet, amelynek óriási a részesedése a nemzetközi terrorizmus pénzelésében - mondta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Bizonytalan eredetű gyógyszerek vásárlásával a terrorizmust támogatjuk?

Ilku Lívia szerint a hamisítók rájátszanak a fogyasztói igényekre, diéta és testmozgás nélküli fogyasztószereket, valamint recept nélküli készítményeket, illetve akciós áron elérhető gyógyszereket kínálnak.
    

Hozzátette: európai szinten és azon belül Magyarországon bármilyen hamisított gyógyszerhez hozzá lehet jutni az interneten, mert míg régebben jellemzően csak az életmódszereket hamisították, a fogyasztók már vérnyomás csökkentőt, cukorbetegség elleni, illetve daganatellenes készítményt is tudnak online vásárolni.
    

Ilku Lívia hangsúlyozta: az Európai Unió nagy gondot fordít a gyógyszerhamisítás elleni küzdelemre, ennek az egyik eleme, hogy  már internetes logó védi az online térben működő legális patikákat, Magyarországon mintegy 70-80 patika használja ezt a jelzést.
    

A HENT gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője  arra is felhívta a figyelmet, hogy többféle gyógyszerhamisítás létezik, az egyes esetekben kicserélik az adott gyógyszerek hatóanyagait, míg más esetekben az adott készítmény egyáltalán nem tartalmaz hatóanyagot. Ez azonban egy vérnyomás csökkentő, cukorbetegség elleni, valamint rák ellenes gyógyszernél egészség károsodást vagy akár halált is okozhat - mondta.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák