Újfent kedvezőbb feltételekkel finanszírozza egy ingatlanát az Appeninn

Az eddigieknél jóval kedvezőbb feltételekkel finanszírozza több mint 5000 négyzetméteres biatorbágyi ingatlanát az Appeninn Nyrt. melybe a nyáron költözött be a Remmers magyarországi leányvállalata. A vállalat a felszabaduló forrásait további ingatlanberuházásokra és osztalékfizetésre tervezi fordítani.

Újfent kedvezőbb feltételekkel finanszírozza egy ingatlanát az Appeninn

Az eddigieknél kedvezőbb feltételű hitellel finanszírozza biatorbágyi ingatlanát a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Appeninn Nyrt., miután az erről szóló hitelszerződést aláírta az Oberbank AG Magyarországi Fióktelepével. Az 530 ezer euró összegű hitel refinanszírozásra került, így 2023 helyett 15 év múlva, 2031 jár majd le.

 

A futamidő hosszabbításnak és az EURIBOR + 2,5% kamatozásnak köszönhetően az Appeninn által fizetendő havi törlesztőrészlet a felére csökken. A vállalat az elmúlt években több esetben kedvezőbb feltételekkel újította meg ingatlanállományának banki finanszírozását, mely a vállalat készpénztermelő képességének javulását eredményezi. Az Appeninn a felszabaduló forrásokat további fejlesztésekre és osztalékfizetésre kívánja fordítani.

 

A biatorbágyi ingatlanra nyáron kötött hosszútávú, 5+5 éves bérleti szerződést az Appeninn a Remmers magyarországi leányvállalatával, mely a faanyagvédelmen és felületkezelésen túl az épületmegóvás és műemlékvédelem területén is vezető helyet foglal el Európában.

 

Az 5160 nm alapterületű telek és a rajta található, 2001-ben épült 1627 nm bruttó méretű központ adottságai rendkívül kedvezőek. Az „A” kategóriás iroda és raktárstandardok szerint készült ingatlan 600 méterre található az M0 és az M1 autópályák kereszteződésétől, 4 km-re az M7 autópályától, és 12 km-re Budapest centrumától.

Értékesítené Appeninn-részesedését a BDPST

Eladná az Appeninn Nyrt.-ben meglévő 29,30 százalékos tulajdonrészét a BDPST Zrt. ingatlanfejlesztő és –forgalmazó társaság. Miként azt az Appeninn Nyrt. is jelezte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, a BDPST Zrt. a birtokában lévő részvénycsomagot értékesíteni szeretné, és kezd ennek lehetőségeiről tárgyalásokba ingatlan- és tőkepiaci szereplőkkel.
2020. 04. 22. 16:58
Megosztás:

18 SPAR ingatlant vásárolt meg az Appeninn

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a mai napon arról tájékoztatta befektetőit, hogy az Erste Alapkezelő Zrt. Ingatlan Befektetési Bizottsága határozatával hozzájárult ahhoz, hogy az Appeninn megvásároljon 18, az Alapkezelő által kezelt ERSTE Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap és az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap tulajdonát képező ingatlant - olvashatjuk a BÉT hivatalos oldalán.
2018. 02. 08. 18:15
Megosztás:

Eladott az Appeninn

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ezúton tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket, hogy a Társaság 100 százalékos tulajdonában álló Appeninn E-Office Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság mint eladó a mai napon adásvételi szerződést írt alá a CPI Retail One Korlátolt Felelősségű Társasággal, mint vevővel a 1051 Budapest, Mérleg utca 4. szám alatt található irodaház értékesítésére vonatkozóan - olvashatjuk a BÉT hivatalos oldalán.
2017. 12. 14. 19:30
Megosztás:

Megduplázott nyereség az Appeninnél

Több mint duplázódó nyereséggel zárta a 2016-os évet az Appeninn, így történetében először fizethet osztalékot részvényeseinek. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság részvényenként 7 forintos osztalékra tesz javaslatot a közgyűlésen, ami a csütörtöki záróár alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg.
2017. 03. 24. 11:00
Megosztás:

Mi újság az Appeninn háza táján?

Az ingatlanpiac fellendülése, valamint a kedvező finanszírozási környezet egyaránt hatással volt az Appeninn Nyrt. harmadik negyedéves eredményére, így tovább javult a vállalat ingatlanjainak bérlői szerkezete, és jelentősen csökkentek a kamatráfordítások. A társaság az év első kilenc hónapját 3,4 millió eurós bevétel mellett 870 ezer eurós adózott eredménnyel zárta.
2016. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Növekvő eredmény és hatékonyság az Appeninnél

Jelentősen növelte hatékonyságát és eredményét az idei első negyedévben a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, ingatlanbefektetéseket kezelő Appeninn Nyrt., miután adózás előtti eredménye 254 ezer euróra emelkedett. A társaság célja, hogy a magyar tőzsde által nyújtott forrásbevonási lehetőségekre alapozott növekedéssel akár megduplázza kezelt ingatlanportfoliójának méretét - tájékoztatta a Társaság a ProfitLine.hu-t.
2016. 05. 26. 08:22
Megosztás:

Az Appeninn nem fizet osztalékot

Az Appeninn Holding Nyrt. nem fizet osztalékot a részvényeseknek, miután a társaság éves közgyűlése pénteken elfogadta a menedzsment éves beszámolóját és javaslatait.
2016. 04. 16. 16:32
Megosztás:

Az Appeninn 3,35 millió euró adózott nyereséget ért el tavaly

Az Appeninn Holding Nyrt. tavaly 3,35 millió euró adózott nyereséget ért el, szemben a tavalyi év veszteségével - derül ki a cégcsoport által a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett gyorsjelentésből.
2016. 03. 11. 12:20
Megosztás:

5,5 millió eurós megállapodást kötött az Appeninn az Erste Bankkal

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Appeninn Holding Nyrt. kedvező feltételekkel váltotta euró alapúra hitelportfóliójának utolsó svájci frank hitelét. A társaság 5,5 millió euró összegű hitel-megállapodást kötött az Erste Bank Hungary Zrt.-vel projekthitelének refinanszírozására, amelyhez további 3 millió eurónyi önerőt biztosítottak a tőzsdei cégcsoport fő tulajdonosai részben a társaság szeptemberben lezárt kötvénykibocsátása keretében.
2015. 12. 16. 08:30
Megosztás:

Felfüggesztették az Appeninn törzsrészvények kereskedését

A BÉT vezérigazgatója felfüggesztette az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. törzsrészvényeinek tőzsdei kereskedését a 2015. december 15-i tőzsdenapon a kereskedés kezdetétől a tőzsdenap hátralevő részére, a "lezárás szakasz" kezdetéig - derül ki a BÉT honlapján közzétett határozatból.
2015. 12. 14. 19:14
Megosztás:

Növelte eredményességét az Appeninn

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az elsősorban budapesti irodaházakkal rendelkező, ingatlan üzemeltetéssel és bérbeadással foglalkozó az Appeninn Holding ebben a negyedévben is növelte eredményességét. A cégcsoport bruttó árbevétele meghaladta a 3,36 millió eurót, EBITDA eredménye 2,3 millió euró volt. A társaság adózás előtti eredménye közel 40 százalékkal, 1,164 millió euróra növekedett, az adózott eredmény pedig 890 ezer euró nyereséget mutatott.
2015. 11. 26. 10:00
Megosztás:

Appeninn – Jelentős eredménynövekedés az első félévben

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az elsősorban budapesti irodaházakkal rendelkező, ingatlan üzemeltetéssel és bérbeadással foglalkozó az Appeninn Holding jó jövedelemtermelő képességű ingatlanjainak köszönhetően eredménytermelő képességét stabilizálta; EBITDA eredménye 1,5 millió euró volt. A társaság adózás előtti eredménye 717,5 ezer euró, az adózott eredmény pedig 551 ezer euró nyereséget mutat - tájékoztatta a társaság a ProfitLine.hu-t.
2015. 08. 27. 08:01
Megosztás:

Appeninn – az irodaportfóliók bővítéséhez kedvezőek az NHP feltételek

A kibővített NHP által elérhetővé tett új finanszírozási feltételek jó lehetőséget kínálnak a hazai irodapiaci szereplők számára - véli Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója.
2015. 06. 30. 16:30
Megosztás:

Kitűnő negyedévet zárt az Appeninn

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoportja, az Appeninn Holding közzétette első negyedéves eredményszámait. A cégcsoport árbevétele 2015 első három hónapjában mintegy 1,216 millió eurót ért el, amely 5 százalékkal haladta meg az előző év azonos adatát.
2015. 05. 28. 19:35
Megosztás:

Appeninn: érezhetően változik a finanszírozási környezet

Az utóbbi hónapokban egyértelműen javult a vállalatok finanszírozási környezete. A hitelintézetek kihelyezési hajlandósága nagyobb, proaktívan is keresik az új lehetőségeket és a cégek számára is értelmezhető finanszírozási ajánlatokat kínálnak a potenciális ügyfeleknek – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója. A lehetőségeket tovább javítja az NHP kapcsán bejelentett újabb módosítás is.
2015. 02. 19. 15:10
Megosztás:

Hatékony működés, magas kihasználtság az Appeninn ingatlan-portfóliójában

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az Appeninn Holding konszolidált árbevétele 2014 első kilenc hónapjában mintegy 3,8 millió eurót ért el. A társaság EBITDA eredménye közel 2,3 millió euró volt, az adózott eredmény pedig 718 ezer euró nyereséget mutatott.
2014. 11. 27. 07:25
Megosztás:

Új bérlő az Appeninn Gellért-hegyi ingatlanában

A Gellért-hegyen fekvő Villa Montana ingatlan bérlői igényeknek megfelelő kialakítása lezárult, a megújult irodákat bérbevevő cég beköltözött az épületbe. Az ingatlan-együttes közel 600 millió forintos összköltségű felújítását és átalakítását követően az egyedi kialakítású, immár bevételt generáló irodaház révén az Appeninn Nyrt. további, közel 1600 négyzetméterrel növelte bérbe adott irodaterületét.
2014. 11. 19. 12:15
Megosztás:

Fogynak a jó bérirodák Budapesten

Az elmúlt szűk két év alatt 4,5 százalékponttal csökkent a kihasználatlansági ráta a Budapesti bériroda piacon, amely elsősorban a bérlői kereslet növekedésének köszönhető. Jelentősen nőtt a szerződéshosszabbítások és az előszerződések volumene, az új szerződések szintje is stabil több negyedév óta, amely arra utal, hogy erről a bázisról kiindulva további növekedés várható az év hátralévő részében, amely pozitív hatást gyakorol a B kategóriás bérirodákra is – értékelte a helyzetet Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.
2014. 10. 29. 09:42
Megosztás:

Appeninn: 2,6 millió euró árbevétel, 11 százalékos EBITDA-bővülés az első félévben

A BÉT prémium részvénykategóriájában jegyzett ingatlancsoport, az Appeninn Holding konszolidált árbevétele 2014 első félévében 2,596 millió eurót ért el. A konszolidált, közvetlen költséggel csökkentett díjbevétel 1,789 millió euróra nőtt. A társaság EBITDA eredménye 1,57 millió euró volt, az adózott eredmény pedig 40 ezer euró nyereséget mutatott.
2014. 08. 28. 09:28
Megosztás:

Az irodapiaci felújításokat is felpörgetheti az NHP

A hazai bériroda-állomány jelentős része korszerűbbé és energiahatékonyabbá tehető a szükséges beruházások révén, amelyhez a június végi módosítást követően most már az Növekedési hitelprogram (Nhp) is forrást biztosíthat – értékelte a helyzetet Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója. Az új irodafejlesztések fellendüléséig impulzust adhat a szektornak, hogy a kedvező forrásköltség mellett megszerezhető hitel immár felújításokra is igénybe vehető.
2014. 08. 06. 10:40
Megosztás: