Hírek > Életbiztosításban tartod a pénzed? Akkor figyelj! >

Életbiztosításban tartod a pénzed? Akkor figyelj!

2016.11.16 06:01
Amennyiben un. unit linked (befektetésekhez kötött) biztosítással rendelkezel akkor tisztában kell lenned azzal, hogy ez egy kombinált termék, hiszen azon túl, hogy életbiztosításként funkcionál ugyanakkor MEGTAKARÍTÁS is egyben. A megtakarításnál pedig nagyon nem mindegy, hogy a pénzünk mennyit fial, vagy akár rosszabb esetben ér-e minket veszteség?
Életbiztosításban tartod a pénzed? Akkor figyelj!

Mindez azt jelenti, hogy a biztosító (ahol a szerződésedet kötötted) a biztosítási szerződés díjának befektetésre kerülő részét az általad kiválasztott, önálló befektetési politikával rendelkező, elkülönítetten kezelt ún. eszközalapokba fekteti.

 

Az egyes eszközalapok a befektetési politikájuknak megfelelő befektetési eszközökből (például kötvényekből, részvényekből, befektetési jegyekből) állnak, melyeket a biztosító befektetési céllal kezel.

 

Mire kell figyelnünk egy ilyen termék esetén?

 

Ahogyan arra a MABISZ honlapja is felhívja a figyelmet: a biztosítók általában különböző kockázatú eszközalapokat kínálnak, amikor közülük választ, kérjük, vegye figyelembe, hogy a magasabb hozamkilátásúak általában magasabb (árfolyam)kockázattal is járnak: bizonyos időszakokban az elért hozam akár negatív is lehet.

 

A befektetési kockázatot csökkentheti, ha több, különböző kockázatú eszközalap között osztjuk meg a befektetését. 

 

De hogyan?

 

A ProfitLine.hu indulása óta elkötelezett híve annak, hogy az életbiztosításba fektető ügyfeleket naprakész információkkal segítse. Honlapunk az életbiztosítási piacon vezető biztosítótársaságok (AegonAllianzCIGGeneraliGroupamaMetLifeNN) befektetési eszközeit szemlézi egyedülálló módon, ezzel lehetővé téve az ügyfeleknek a naprakész tájékozódást.

 

Mit nyújtunk Számodra?

- naprakész árfolyam figyelés

- a befektetések színvonalas grafikai megjelenítése 

- befektetések minősítése matematikai modell alapján

- nyereség/veszteség = hozamszámító alkalmazás

- Riasztás funkció - szólunk, ha baj van!

 

Csak kattints az általad választott biztosító nevére, és máris látod az információkat!

 

Aegon életbiztosítások

Allianz életbiztosítások

CIG Pannónia életbiztosítások

Generali életbiztosítások

Groupama életbiztosítások

MetLife életbiztosítások

NN életbiztosítások


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák