Hírek > A visegrádi négyek nevében is szól majd a rádió >

A visegrádi négyek nevében is szól majd a rádió

2016.11.15 23:29
A remények szerint jövő január elején indul a visegrádi négyek - Lengyel- és Csehország, Szlovákia és Magyarország - közös rádiója. Erről a Lengyel Rádió főigazgatója beszélt az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
A visegrádi négyek nevében is szól majd a rádió

Barbara Stanisławczyk arra emlékeztetett: hosszú múltra tekint vissza a térség közszolgálati médiumainak együttműködése.
    

Elsősorban egymás kultúráját szeretnénk megmutatni - jegyezte meg, ennek eszközeként a közös műsorokat és a programcserét említette. Közölte, hogy a térség egyre nagyobb szerepet játszik az európai kultúrában, és ebben a médiának jelentős szerepe van.
    

A lengyel közrádió vezetője az együttműködés másik fontos területeként a politikai programokat említette, a működésről szólva pedig azt mondta: a négy nyelven megszólaló rádió az itt legfontosabb kérdésekkel foglalkozik majd. Barbara Stanisławczyk hozzátette, "mi nagyon sok mindent védünk itt, Európában".
    

Mint mondta, ugyanakkor cél az is, hogy az egyes államokban működő kollégák együttműködjenek egymással.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák