Hírek > Debrecen 2000 új munkahellyel büszkélkedhet >

Debrecen 2000 új munkahellyel büszkélkedhet

2016.11.16 05:00
Debrecenbe az idén 75 milliárd forint működőtőke érkezett, a beruházásokkal 2100 új munkahely jött létre - közölte a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.
Debrecen 2000 új munkahellyel büszkélkedhet

Papp László (Fidesz-KDNP) az Új Főnix-terv elnevezésű program eddigi eredményeit összegezve kiemelte: 2022-ig Debrecen rendszerváltás utáni történetének legnagyobb - a város egész területére és minden ágazatra kiterjedő - fejlesztése valósul meg, összesen 200 milliárd forint európai uniós és hazai központi költségvetési forrásból.
    

A fejlesztések elindultak - közölte, rámutatva arra, hogy zöld utat kapott a déli ipari övezet kialakítása is, miután a kormány 4,5 milliárd forint pályázati forrást biztosított a terület infrastruktúrájának kialakítására.
    

Debrecen legújabb ipari övezetét a repülőtértől délre eső térségben, mintegy 200 hektáros területen alakítják ki, a repülőtértől északkeletre lévő 35 hektáros önkormányzati területen pedig üzleti központot építenek. A tervek szerint ezzel a térségben további tízezer új munkahely jön létre - mondta Papp László.
    

Hozzátette: folytatódik a repülőtér korszerűsítése és a tervezési-engedélyezési eljárások után 2017-ben megkezdődik a főpályaudvar 21 milliárd forintos beruházásának kivitelezése.
    

Az M35-ös autópálya debreceni déli elkerülő szakaszának jelenleg is tartó beruházásával gyorsforgalmi úton lesz elérhető a helyi repülőtér és az épülő déli ipari övezet is - jegyezte meg a polgármester.
    

Beszámolt arról is, hogy az Új Főnix-terv keretében eddig négy bölcsőde, nyolc óvoda és két iskola felújítása történt meg a városban.
    

Jövőre felújítanak 11 orvosi rendelőt, új családsegítő központot építenek a Nádor utcai egykori kiserdőben, s megszületett a kormánydöntés a Csokonai Színház felújításának több mint 5 milliárd forintos támogatásáról - sorolta Papp László.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák