Hírek > Csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében >

Csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

2016.11.16 11:30
Komárom-Esztergom megyében ismét csökkent az álláskeresők száma, szeptember végén a gazdaságilag aktív népességen belül arányuk 4 százalékos, de az esztergomi térségben már csak 3,4 százalék a munkanélküliek aránya - közölte a megyei kormányhivatal vezetője.
Csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

Kancz Csaba kormánymegbízott tájékoztatása szerint egy év alatt 22 százalékkal csökkent a nyilvántartásban szereplők álláskeresők száma. A pályakezdő fiatalok aránya az előző évhez képest 36 százalékkal lett kevesebb, arányuk a nyilvántartott állomány 7,8 százaléka.
    

Szeptemberben a megye járási hivatalainak foglalkoztatási osztályaira 2367 állásajánlat érkezett. Közvetítés révén 1371 álláskeresőt sikerült munkához juttatni.
    

Közülük 1254 ember támogatott, többségében közfoglalkoztatási programok által biztosított munkahelyre került, míg normál állásban 117 munkavállalót sikerült elhelyezni.
    

Különböző közfoglalkoztatási programokban 2988 ember dolgozik, az állomány fele önkormányzati közfoglalkoztatásban áll. Az alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzésére indított tanfolyamokon 426 hallgató vett részt és 2017 márciusáig további 462 ember képzése várható.
    

Bakonyszombathely, Ete és Tárkány önkormányzata tízmillió forint támogatást kapott startmunka mintaprogramok mezőgazdasági projektjének keretében, hűtőkapacitások növelésére - ismertette a kormánymegbízott.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák