Hírek > Számíthatnak a kormány segítségére a fiatal álláskeresők >

Számíthatnak a kormány segítségére a fiatal álláskeresők

2016.11.16 20:00
A fiatalok munkanélküliségének felszámolása érdekében a kormány minden 25 évnél fiatalabb álláskeresőnek segítséget nyújt az Ifjúsági garanciaprogram keretében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára kerekasztal-beszélgetésen kedden Budapesten.
Számíthatnak a kormány segítségére a fiatal álláskeresők

Illés Boglárka közölte: 2016 júniustól azok az álláskereső fiatalok, akik már 4 hónapja regisztráltak az egyes munkaügyi központokban, lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornoki programokban, illetve továbbképzésekben vegyenek részt.     A kormány arra törekszik, hogy 2018. január 1-jétől ezek a lehetőségek az újonnan regisztrált fiatal álláskeresőket regisztrációjukat követően azonnal megillessék - mondta a helyettes államtitkár.     

 

A kormány a fiatalokat nem csupán munkavállalóként, hanem vállalkozóként is be akarja vezetni a munkaerőpiacra. Ennek egyik eszköze a Fiatal Gazda Program, amelyben közel 40 milliárd forint áll a fiatalok rendelkezésére, ha agrárjellegű vállalkozást akarnak indítani. Szintén 40 milliárd forint áll rendelkezésre az induló vállalkozásoknak beruházásaik, illetve eszközfejlesztésük támogatására.
    

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a fiatalok foglalkoztatásának javításához a kormányzati intézkedések mellett az üzleti szféra együttműködésére is szükség van.
    

Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezt az együttműködést szolgálja a cég által 3 éve elindított Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásért című kezdeményezés, amelyhez már 16 cég csatlakozott.
    

Arról is beszámolt, hogy a Nestlé partnereivel a kezdeményezés indulása óta Európában 115 ezer fiatalnak teremtett, 2020-ig pedig további 230 ezernek biztosít majd munkalehetőséget az összefogás keretében. A Nestlé Hungária Kft. 2400 munkavállalót foglalkoztat, amelynek közel egyharmada fiatal, a következő 4 évben pedig újabb 150 fiatalnak akarnak munkahelyet teremteni - ismertette.     A kerekasztal beszélgetést a Nestlé Hungária Kft. szervezete.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák