Hírek > Ezek a használt autók a legkelendőbbek most Magyarországon >

Ezek a használt autók a legkelendőbbek most Magyarországon

2016.11.18 04:01
Az AAA AUTO Csoport saját belső adatai szerint az előző évhez képest jelentősen nőtt az AAA AUTO-nál a szeptember-októberi csúcsidőszakban értékesített használt gépkocsik száma Magyarországon. A 2016. szeptember-októberi csúcsidőszakban 8500 autó talált gazdára a magyar piacon, szemben a tavalyi év hasonló időszakában eladott 6300 autóhoz képest. Az AAA AUTO hálózatát több mint 40 kereskedés és telephely alkotja Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia területén.
Ezek a használt autók a legkelendőbbek most Magyarországon

Az AAA AUTO idei csúcsidőszaki adatai szerint 1 640 000 forint volt a magyarországi kereskedésekben eladott használt autók átlagára, szemben a csoport egészére jellemző 2 150 000 forintos átlagárral. A csúcsidőszakban megnőtt a kereslet az ülésfűtés iránt – 2015-höz képest 2016-ban 71 százalékkal emelkedett azoknak a magyar vevőknek a száma, akik igényelték ezt az extrát.„Az európai használtautó-piacnak két csúcsidőszaka van – tavasszal és ősszel. Az őszi csúcs azoknak a vevőknek köszönhető, akik a nyári szabadságok után, még a tél beállta előtt szeretnének használt gépkocsit vásárolni. Magyarországon ez a csúcs jellemzően szeptember-októberben jelentkezik, de az eladások itt később is magasabb szinten maradnak, mint az AAA AUTO többi piacán” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International vezérigazgatója.

 

Kalkulátor: Melyik autót lopják és melyiket nem?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák