Hírek > Nem az elvándorlás okozza a munkaerőhiányt? >

Nem az elvándorlás okozza a munkaerőhiányt?

2016.11.18 05:00
Magyarországon nem azért van munkaerőhiány, mert elvándoroltak a szakemberek, hanem azért, mert az elmúlt években 600 ezernél is több munkahelyet teremtett a kormány - mondta Kovács Zoltán csütörtök este az M1 aktuális csatornán.
Nem az elvándorlás okozza a munkaerőhiányt?

A kormányszóvivő szerint a munkaerőt "felszippantotta" a magyar gazdaság, amely négy éve folyamatosan bővül.
   
Hozzáfűzte, hogy az ország erősödésével váltak lehetővé olyan intézkedések, mint az adócsökkentés és a bérnövekedés.
   
Kovács Zoltán kitért arra is: az országnak elemi érdeke, hogy minél több szakmunkása legyen, illetve a képzett munkaerőt sikerüljön itthon tartani. "Ennek pedig elengedhetetlen feltétele, hogy elinduljon egy bérfelzárkóztatás mind a régió, mind pedig az Európai Unió átlagához képest" - tette hozzá.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák