A Lufthansa jelenti, minden rendben!

Több jegyet értékesített és növelte kapacitását a Lufthansa Csoport 2016 első kilenc hónapja során Magyarországon / Kimagasló bővülés az észak-amerikai járatokon

A Lufthansa jelenti, minden rendben!

Közel két százalékkal több jegyet adott el Magyarországon a Lufthansa Csoport hat légitársasága 2016 januárja és szeptembere között, mint az előző év hasonló időszakában. Ezzel párhuzamosan a Lufthansa, a SWISS International Air Lines, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Eurowings több utast is szállított a Budapestre, illetve áprilistól már Debrecenbe tartó, vagy onnan induló járatain: szeptemberig bezárólag több mint 1 360 000 utazó választotta a csoport járatait.

 

“A Lufthansa Csoport 14 ország több mint 30 repülőterére üzemeltet járatokat Közép-Kelet Európában. Utaslétszámunk és jegyértékesítési növekedésünk Magyarországot a legfontosabb piacaink közé emeli” – mondta Ofer Kisch, a Lufthansa Csoport közép-kelet európai értékesítési vezetője.

 

A Lufthansa Csoport az egyetlen, amely Magyarország mindhárom repülőterére közlekedtet járatokat, hiszen a budapesti és a debreceni légikikötő mellett a Hévíz-Balaton repülőtérre is Lufthansa-charterjáratokon lehet eljutni Németországból. Az idei szezonban ezen az útvonalon 4%-kal volt magasabb az utasforgalom.

 

A 2016-os év eddigi részében a csoport magyarországi kínálata is jelentősen bővült: több mint 9%-kal magasabb kapacitás állt az utasok rendelkezésére a nyári menetrend alatt.

 

„2011 óta folyamatosan nő a magyarországi utasszámunk, ezzel a Lufthansa Csoport továbbra is a legnagyobb légitársaság-csoport a magyarországi légi piacon” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője. „A kapacitás bővülésének légitársaságonként eltérő okai vannak. A Lufthansa a nyári menetrendben hetente eggyel több járatot közlekedtet Münchenbe, áprilistól pedig már heti járom járat szolgálja ki Debrecenen keresztül a kelet-magyarországi és a határon túli régiót. A frankfurti és a müncheni járatok mindig is kimagasló kihasználtsága pedig olyan mértékben nőtt, hogy egyre többször közlekedtetjük már a legnagyobb keskenytörzsű géptípusunkat, az Airbus A321-est és a nagyobb kapacitású Airbus 320neo gépeket. A SWISS flottájában a nyár folyamán mutatkozott be a világ legújabb fejlesztésű keskenytörzsű gépe, a Bombardier CS100, amely a korábbi gépeknél nagyobb kapacitású és rendszeresen jár is Budapest és Zürich között. A Brussels esetében is a géptípusok miatt nőtt a kapacitás: a korábbi Avrok helyett immár a járatok kétharmadát Airbus A319, egyharmadát pedig A320-as gépek teljesítik” - tette hozzá.

 

Kiemelkedő utasszám-bővülés Amerika felé, kedveltek a tengerentúli nyaralóhelyek

A magyarok utazási kedvének növekedését jól mutatja, hogy az Észak-Amerikába tartó járatokra több mint 10%-kal több jegyet adott el Magyarországon a csoport, mint egy évvel korábban – kiemelkedő az első osztály kétszámjegyű növekedése, de egyre több utas választja a Lufthansa Premium Economy osztályt is: háromszor több jegy fogyott. A magyarok kedvenc úti céljai New York, Miami és Los Angeles, ide adta el a csoport a legtöbb jegyet. Nagyon sikeres a Lufthansának a floridai Tampába tavaly indított járata, illetve az Austrian Airlines Bécs - Miami járata is.

„A Lufthansa Csoport továbbra is piacvezető a Magyarország és Észak-Amerika közötti útvonalakon: tízből közel négy utas a mi járatainkat választja. Mindez visszaigazolja, hogy ügyfeleink értékelik a Lufthansa termékfejlesztési törekvéseit. Ezek közé tartozik például a fedélzeti internet, a Premium Economy osztály, és az is fontos, hogy nálunk lehet kipróbálni a legtöbb repülőgépet – az Airbus A380-ast Frankfurtból, a Boeing 747-8-ast Frankfurtból és Münchenből, a Boeing 777-est Zürichből és a jövő év elejétől a legújabb fejlesztésű szélestörzsű gépet, az Airbus A350-est Münchenből. Főleg az üzleti utasok számára jelent előnyt, hogy a Budapest és New York között közlekedő négy legrövidebb menetidejű járat közül hármat a Lufthansa Csoport légitársaságai üzemeltetnek” – tette hozzá Antal Gábor.

 

A Dél-Amerikába tartó járatokon a legtöbb utas Mexikóvárosba, Rio de Janeiróba és Sao Paolóba utazott.  Ez egyrészt az ötkarikás játékoknak volt köszönhető, ráadásul a magyar olimpikonokat az Austrian Airlines chartergépe szállította Rióba, másrészt a magyarok körében is egyre kedveltebbek a télen is napos nyaralóhelyek: a legnagyobb növekedés Cancún és Havanna felé mutatkozott. Ugyancsak jelentős volt a növekedés a Malé és Mauritius felé indított járatokon.

Az afrikai úti célok közül Johannesburg, Kairó és Algír, míg Ázsia felé Tokió, Sanghaj, Peking, Delhi és Szöul voltak a legkedveltebb célállomások, a legnagyobb növekedés pedig Sanghaj és Hongkong felé volt tapasztalható.

Európán belül a gyűjtő-elosztó repülőterek mellett a legtöbb utas Szófiába, Barcelonába és Genfbe repült a csoporttal, emellett jelentős nőtt a Portóba és Lyonba utazók száma is.

 

Nő a transzatlanti utasok száma a München – Debrecen járaton

A Lufthansa München - Debrecen járata 2016. április 11-étől közlekedik hetente három alkalommal a két város között. Szeptember 1-jétől a légitársaság módosította a járat menetrendjét, így Münchenből 11:00 órakor száll fel a Bombardier CRJ 900-as gép, majd 12:35-kor landol Debrecenben, ahonnan 13:15-kor indul vissza és 14:55-kor száll le a bajor főváros repülőterén.

„Az új menetrend révén nem csupán a német városokból Münchenbe érkező Lufthansa-járatok utasai szállhatnak át a Debrecenbe induló gépre, hanem a 23, Münchenben landoló interkontinentális járat utasai is ideális összeköttetéshez jutnak a debreceni járaton keresztül Kelet-Európa számos városába. Aki pedig Debrecenből repül Münchenbe, az 16 transzatlanti járatra szállhat át még aznap, köztük a Newark, Washington, Chicago, Tokió, San Francisco, Szöul, Montréal, Boston, Peking és Hongkong felé induló gépekre” – mondta Ofer Kisch.

A szeptemberi menetrend érezhetően növelte a járat kapacitáskihasználtságát és az átszálló utasok számát, a debreceni járat utasainak közel hatoda Észak-Amerikába repül tovább. „A kedvezőbb menetrend mellé rendkívül versenyképes árakat is kínál a Lufthansa, hiszen Münchenbe már 29 000 forinttól foglalhatók jegyek – ez az ár alacsonyabb, mint a vonatjegyé és versenyképes az autózás költségével, New Yorkba 122 100, Bostonba pedig 134 100 forintos ártól elérhetők a jegyek” – tette hozzá Antal Gábor.

 

Újdonságok a flottában

A Lufthansa Csoport flottájában több változás is történt az idei évben: februárban mutatkozott be a világon elsőként a német légitársaság kötelékében az Airbus A320neo, amely rendszeresen közlekedik Budapestre is. Ugyancsak februárban érkezett meg a SWISS új Boeing 777-300ER típusú, nagy távolságú repülőgépe, amelyből összesen kilencet rendelt a svájci légitársaság. Szintén a SWISS-nél mutatkozott be elsőként a világon júniusban a világ legújabb fejlesztésű keskenytörzsű gépe, a Bombardier CS100-as, amelyet a Zürich - Budapest útvonalon próbálhatnak ki a magyar utasok. A Lufthansa 2017 elejétől veszi használatba az első tíz Airbus A350-900 utasszállítóját Münchenben. Eleinte valószínűleg a Delhibe és Bostonba repülő járatokon fogja használni az új gépeket. Az A350-900 fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon.

Az Austrian Airlines 2018 során vezeti be a Premium Economy osztályt: a Boeing 767-es géptípusokon 18 Premium Economy ülés lesz, míg a Boeing 777-es gépeken 24 darab.

 

Bővül a tengerentúli célállomások száma

Decembertől heti háromszor indít járatot a Lufthansa Fokvárosba, az Austrian pedig az ősz folyamán négy új célállomást is felvett a menetrendjébe: szeptembertől hetente három gép közlekedik az iráni Isfahanba és heti négy járat Hongkongba, októbertől heti egy járat repül Havannába. A jövő év áprilisától kezdve pedig elindul az osztrák légitársaság első Nyugati-parti járata az Egyesült Államokba: hetente hatszor közlekedik majd a Bécs - Los Angeles járat. A Brussels jövő márciustól heti öt járatot üzemeltet majd Brüsszel és Mumbai között.

 

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 22,4 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az első fél évben, csaknem 73 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; nettó eredménye 2,19 milliárd forintot tett ki, 1,88 milliárd forinttal, 627,5 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2021. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Az Északi Áramlat-2 már idén szállíthat gázt

A még épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték a várakozások szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat Németországba - közölte csütörtökön a Gazprom orosz gázipari vállalat.
2021. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Rendkívüli közgyűlést tart a Delta Technologies

Rendkívüli közgyűlés összehívásáról határozott a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt. igazgatósága. A szeptember 20-án tartandó közgyűléssel a társaság célja a részvények mielőbbi tőzsdei bevezetéséhez szükséges lépések megvalósítása.
2021. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Új járműveket állított forgalomba a Volánbusz Somogyban

A Volánbusz Zrt. 24 új autóbuszt állított forgalomba Somogy megyében - tájékoztatta a társaság közleményben szerdán MTI-t.
2021. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Több mint 1,1 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg igali üzemében a Pek-Snack

Két beruházásnak köszönhetően több mint 40 százalékkal növelte igali sütőipari üzemének kapacitását a Pek-Snack. Magyarország és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózata új, automatizált gyártósort és kelesztő-sokkoló egységet állított üzembe, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának is köszönhetően. A 350 embernek munkát adó cég versenyképesség-javító fejlesztéseinek köszönhetően új közép-európai piacokon is megjelenik, mégpedig Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában.
2021. 08. 19. 05:00
Megosztás:

A Hyatt felvásárolja az Apple Leisure Groupot

A Hyatt Hotels Corporation bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött egy vezető luxusüdülő-kezelési, utazási és vendéglátási szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport, az Apple Leisure Group (ALG) készpénzben történő felvásárlásáról 2,7 milliárd dollárért. Az ügylet zárására várhatóan 2021 negyedik negyedévében kerül sor - közölte a cég az MTI-vel szerdán.
2021. 08. 19. 00:05
Megosztás:

Az Alpine szalont nyit Budapesten

Szalont nyit Budapesten kora ősszel a Renault Group sportautó-márkája, az Alpine - tájékoztatta a Renault Hungária az MTI-t.
2021. 08. 18. 08:30
Megosztás:

Új ügyvezető a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalatánál

A Coca-Cola Company bejelentette, hogy a tavasszal megkezdett átalakulása és a tehetségekbe való folyamatos befektetése következő lépéseként szeptember 1-től Sonia Dimoglit nevezik ki a Coca-Cola Magyarország (Coca-Cola Szolgáltató Kft.) ügyvezetőjének.
2021. 08. 18. 06:00
Megosztás: