Hírek > Ukrajnában átlagosan naponta háromezren találnak állást >

Ukrajnában átlagosan naponta háromezren találnak állást

2016.11.24 01:30
Az év első tíz hónapjában 655,3 ezer munkanélküli kapott állást Ukrajnában, 24 ezerrel több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában - ismertette szerdán Kijevben a legfrissebb statisztikai adatokat Szerhij Kravcsenko, a foglalkoztatásért felelős állami szolgálat helyettes vezetője.
Ukrajnában átlagosan naponta háromezren találnak állást

A tisztségviselő hozzáfűzte: ez azt jelenti, hogy minden munkanapon több mint háromezer álláskereső talál magának a hivatalon keresztül új munkalehetőséget.
   
Kravcsenko megjegyezte viszont, hogy sajnálatos módon az álláskeresők egy része nem munkahelyet akar találni, hanem csak a segélyért keresi fel a munkaügyi központokat.
    

Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy az állásajánlatokon túl számos más szolgáltatást is nyújtanak a központok. Egyebek közt pszichológusok segítik az álláskeresőket abban, hogy a természetüknek, érdeklődésüknek, képességeiknek leginkább megfelelő hivatást találjanak. Ezen kívül ingyenes átképzéseket is indít a munkaügyi hivatal a hiányszakmák széles skálájában, kezdve a kétkezi munkáktól a felsőszintű informatikai képzésekig. Indítanak továbbá üzleti képzéseket is, amelyhez kapcsolódóan az álláskereső egyszeri támogatást is kap saját vállalkozása beindításához.
   
A hivatalvezető elmondta, hogy a lehetőségek körét folyamatosan bővítik, nemrég ingyenes angolnyelv-tanfolyamokat és online oktatást is indítottak.
    

Kiemelte még, hogy a munkaügyi központok nemcsak állandó álláslehetőségeket, hanem idénymunkákat is ajánlanak az elhelyezkedni kívánóknak.
    

Az állami statisztikai hivatal a napokban közölte, hogy októberben hivatalosan 316,2 ezer új munkanélkülit regisztráltak. A kormány a jövő évi költségvetés tervezetében 8,7 százalékos munkanélküliségi aránnyal számolt.
   
A munkanélküli segély októberben átlag havi 1884 hrivnya, azaz mintegy 21 ezer forint volt.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák