Hírek > Trump női politikust választott oktatási miniszternek >

Trump női politikust választott oktatási miniszternek

2016.11.24 05:30
Betsy DeVos személyében michigani politikusnőt választott Donald Trump oktatási miniszternek.
Trump női politikust választott oktatási miniszternek

Az 58 éves Betsy DeVos el is fogadta a felkérést. DeVos eddig az Amerikai Szövetség a Gyermekekért nevű szervezet elnöke volt, s arról ismert az Egyesült Államokban, hogy szervezete határozottan küzdött és küzd a szabad iskolaválasztás jogáért, s azért, hogy egy speciális program keretében közpénzt is biztosítsanak családoknak arra, ha gyermekeiket magániskolába akarják beíratni.        

Betsy DeVos "briliáns és szenvedélyes szószólója az oktatás ügyének" - írta közleményében Donald Trump, leszögezve, hogy a leendő miniszter irányításával majd alapjaiban reformálják meg az oktatási rendszert.  
   
A korában a michigani Republikánus Párt elnökeként is tevékenykedő, milliárdos DeVos kiválasztása azt is jelezheti, hogy Donald Trump tartja magát választási ígéretéhez, miszerint olyan átfogó oktatási reformot akar, amely jelentős mértékben kiszélesíti az iskolaválasztási lehetőségeket, s a szegényebb rétegeknek is lehetővé teszi, hogy - állami segítséggel - magániskolát választhassanak gyermekeiknek. Ennek a speciális programnak a kidolgozását egyébként éppen a Betsy DeVos elnökölte szervezet vállalt oroszlánrészt. "Tudjuk, hogy gyermekek milliói, elsősorban alacsony jövedelmű és kisebbségi csoportokhoz tartozó családok gyermekei nem jutnak megfelelő színvonalú oktatáshoz. Üdvözöljük, hogy a Trump-kampány az iskolaválasztás lehetőségeinek kiszélesítésére összpontosít és józan észre alapozó javaslataival minden gyermeknek segít minőségi oktatáshoz jutni" - fogalmazott DeVos még szeptemberben, amikor Trump előterjesztette az oktatásra vonatkozó elképzeléseit. Mindazonáltal Betsy DeVos korábban nem tartozott Trump támogatói közé, családja - amely a nagy republikánus adományozók egyike - nem adott egyetlen krajcárt sem a Trump-kampányra, sőt, maga Betsy DeVos még a tavasszal azt nyilatkozta, hogy Donald Trump nem jeleníti meg a Republikánus Pártot, ő pedig nem is Trumpra, hanem John Kasich ohiói kormányzóra voksolt az elnökjelölt-állító konvención.       
 
Betsy DeVos a második nő a megválasztott elnök leendő kormányában. Donald Trump szerdán reggel ENSZ-nagykövetnek választotta Nikki Haley dél-karolinai kormányzót, aki szintén az egyik nagy bírálója volt a kampányban.
   
Szerdán Facebook-oldalán Ben Carson - korábban a republikánus elnökjelöltségért küzdő orvosprofesszor - is jelezte, hogy valószínűleg tagja lesz a Trump-kabinetnek. Carson korábban elhárította az esetleges felkéréseket, arra hivatkozva, hogy már nem szívesen vállalna ilyen, hivatali kötöttségekkel járó feladatot. Most arról írt, hogy a városfejlesztési és építési ügyekért felelős tárca irányítója lehet.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák