Hírek > Használt autók akár 999 ezer forintos kedvezménnyel péntektől-vasárnapig >

Használt autók akár 999 ezer forintos kedvezménnyel péntektől-vasárnapig

2016.11.25 03:00
Közép-Európa egyik legnagyobb használtautó-kereskedője, az AAA AUTO az év legnagyobb árleszállításával készül a péntek-vasárnap közötti időszakra. Egyes autók ára akár 999 ezer forinttal is zuhanhat annak köszönhetően, hogy más magyar vállalatokhoz hasonlóan az AAA AUTO is akciót hirdet erre az időszakra.
Használt autók akár 999 ezer forintos kedvezménnyel péntektől-vasárnapig

A fekete péntek elnevezésű leárazási időszak az USA-ból és Kanadából indulva terjedt el az egész világon. „A fekete péntekkel indul a karácsonyi bevásárlási láz, és ebben az időszakban a gépkocsivásárlás iránt is megnő az érdeklődés. Minden évben igyekszünk egy kicsit túltenni az új gépkocsik márkakereskedőin, akik többnyire január 1. után árazzák le az előző évi modelleket. Az idén tavalyhoz képest korábban segítünk ügyfeleinknek, hogy jobb kocsit vásárolhassanak karácsonyra, és ne kelljen ezzel januárig várniuk” – nyilatkozta Karolína Topolová, az AAA AUTO International vezérigazgatója.

Az új autók közvetlenül a vásárlás után máris több százezer forintot veszítenek értékükből. A következő komolyabb értékcsökkenés két év használat után jelentkezik. Ennek az időszaknak a végén a gépkocsik értéke mintegy 30-50%-kal alacsonyabb az eredeti vételárnál. A használt autók lassúbb ütemben veszítenek az értékükből, de az év végére esetükben is csökken az ár néhány tízezer forinttal. „A szinte új autók iránt is jelentősen nő a kereslet, ezért ezekre is számottevő árengedményt adunk fekete pénteken. A vásárlók felismerték, hogy használt autó vásárlása esetén magasabb kategóriás gépkocsit engedhetnek meg maguknak annál, mint amit újonnan vennének” – hangsúlyozta Topolová. Az AAA AUTO három magyarországi telephelyén közel 1000 használt autó várja az érdeklődőket.

- Cadillac CTS 2013, 21 661 km-es futásteljesítménnyel
⦁    eredeti ár: 9 999 000 Ft
⦁    kedvezményes ár: 9 000 000 Ft
⦁    árengedmény: 999 000 Ft
- Opel Insignia 2009, 30 230 km-es futásteljesítménnyel
⦁    eredeti ár: 3 600 000 Ft
⦁    kedvezményes ár: 3 000 000 Ft
⦁    árengedmény: 600 000 Ft

Kapcsolódó kalkulátorunk:
Jól vagy rosszul vezetsz?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák