Hírek > Magasabb bérkategóriákban is szükséges az emelés >

Magasabb bérkategóriákban is szükséges az emelés

2016.11.25 08:30
Ha a legalacsonyabb bérek emelése után a magasabb bérkategóriákban nem fizetnek többet a munkáltatók, akkor nem fognak munkaerőt kapni - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Magasabb bérkategóriákban is szükséges az emelés

Az érdekképviselet vezetője kifejtette, a munkaerő nem a minimálbéres szinteken hiányzik, de ahhoz, hogy a gazdaság versenyképesen és hatékonyan működjön, meg kell fizetni a dolgozókat.
   
Hozzátette: a munkaerővel is hatékonyan kell bánni, magasabb technikai színvonalú fejlesztéseket, minőségi és hatékonysági váltást kell végrehajtani.
    

Palkovics Imre kitért arra is, nem fogadható el, hogy a létminimum összegét nem éri el a nettó minimálbér, a minimális létfenntartási költségeket a minimálbérnek fedeznie kell.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák