Hírek > Változatlan maradhat a kubai belpolitika >

Változatlan maradhat a kubai belpolitika

2016.11.27 17:00
Változatlan maradhat a kubai belpolitika Fidel Castro halála után is - mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Változatlan maradhat a kubai belpolitika

Nagy Sándor Gyula szerint a kubai rendszer nem fog összeomlani a diktátor halálával, sőt az országban most egymást érik majd a megemlékezések.
    
Hozzátette, hogy az igazi "korszakváltás" Raúl Castro hatalomra jutásával történt meg.
    
Fidel testvére sem fiatal, hiszen több mint nyolcvan éves, de az ő utódlása is biztosítva van már - tette hozzá.
    
Szólt arról is, hogy a következő években tovább erősödhet a kubai gazdaság, köszönhetően a nemrég bevezetett engedményeknek. Az országban mára mintegy félmillióan vállalkozók - mutatott rá.
    
Az Egyesült Államok és a szigetország viszonyával kapcsolatban megjegyezte, a nagykövetséget valószínűleg nem zárják be Havannában, de szerinte Trump elnöksége alatt az embergót nem fogják feloldani.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák