Hírek > Dupla számjegyű béremelés a McDonald’s éttermeiben >

Dupla számjegyű béremelés a McDonald’s éttermeiben

2016.11.28 23:30
Októbertől már akár bruttó 221 000 forintot is megkereshetnek a McDonald’s Kft. által üzemeltetett éttermekben dolgozó munkatársak. A diákok nappali órabére megközelíti az 1000 forintot, éjszakai órabére pedig 1200 forintnál is magasabb lehet. A vállalat szerint a fiatalok körében mégsem elsősorban a magasabb bér a döntő, hanem a munkáltató által kínált lehetőségek, ösztönzők és a jó hangulatú csapat.
Dupla számjegyű béremelés a McDonald’s éttermeiben

A McDonald’s Kft. októberben hajtott végre általános, kétszámjegyű béremelést a vállalati üzemeltetésű éttermeiben. Idén ez már a második ilyen jellegű lépés, hiszen januárban is átlagosan 10 százalékkal emelkedtek a dolgozói bérek. A bérfejlesztésnek köszönhetően egy teljes munkaidőben foglalkoztatott új belépő munkatárs kezdő bérként akár havi bruttó 191 000 forintot is megkereshet, ami két hónap elteltével elérheti a 206 000 forintot is. Átlagosan fél év munkatapasztalattal már megnyílik az oktatói pozíció, ahol 221 000 forintos fizetést is kaphat a munkavállaló.

A béremelésből természetesen a diákok sem maradnak ki, az új belépők nappal akár 900, éjszakai műszakban pedig akár 1170 forintos órabérre számíthatnak, ami a tréninget követően tovább emelkedhet.

„Célunk, hogy jó hangulatú, rugalmas és biztos munkahelyet, tervezhetőséget, versenyképes bért és juttatásokat, folyamatos képzést és hosszú távú karrierlehetőséget biztosítsunk vállalatunk minden éttermi munkatársa számára” – mondta Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatója. „A versenyképes fizetés mellett a rugalmas munkafeltételek, az előrelépési lehetőségek és az egyedi juttatások teszik vonzóvá a McDonald’s-nál az éttermi munkát.”

Ezen juttatások között megtalálható az Erzsébet-utalvány, az ingyenes személyzeti fogyasztás, a különböző kedvezményekre jogosító McD Card dolgozói kedvezmény kártya és az akár évi 100 000 forint értékű tanulmányi ösztöndíj. Emellett külön jutalom jár a 3, 5, 10, 15, 20 és 25 éve a McDonald’s-nál dolgozó munkatársak részére, akik ráadásul 10 évente 4-8 hetes extra fizetett szabadságot is kapnak. A diák munkavállalók által igénybe vehető tanulmányi ösztöndíjat minden évben mintegy száz olyan munkatárs kapja meg, akik mind a munkában, mind az iskolában kiemelkedően teljesítenek. A McDonald’s emellett saját tréningrendszere keretében gondoskodik a vezetők képzéséről, ami azért is fontos, mert az egyre magasabb pozíciókhoz magasabb fizetés is társul. A rugalmas munkaidő-beosztás nem csak a diákok, de a másodállásban dolgozók vagy akár a kisgyermekes szülők számára is vonzó munkahellyé teszi a McDonald’s-ot.

„A jelenlegi, kihívásokkal küzdő magyarországi munkaerőpiac meghatározó szereplőjeként jól tudjuk, hogy a biztos munka, a befogadó munkahely, a csapat, a rugalmasság, a karrierlehetőség, az ösztöndíj, a hosszú távú ösztönzők – köztük a törzsgárda-tagsággal járó előnyök –, valamint az ingyenes személyzeti fogyasztás számít igazán vonzónak azoknak a munkát keresőknek, akikre mi számítunk az éttermeinkben” – mondta Gáspár Ferenc, a McDonald’s HR-igazgatója. „Bár a munkavállalóink közel fele diák, számítunk a biztos fizetést, bejelentett és hosszú távú munkahelyet preferáló, idősebb generációra is.”


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák