Hírek > Ultraminimumon a német munkanélküliség >

Ultraminimumon a német munkanélküliség

2016.11.30 19:00
Novemberben minimálisan csökkent a munkanélküliek száma Németországban, a munkanélküliségi rátát ez azonban nem befolyásolta.
Ultraminimumon a német munkanélküliség

A német munkaügyi hivatal szerdán azt közölte, hogy a munkanélküliek száma, szezonális kiigazítással, 5 ezerrel 2 millió 658 ezerre csökkent októberhez képest. A munkanélküliségi ráta nem változott, az 1990-es német újraegyesítés óta legalacsonyabb szinten, 6 százalékon maradt. 
    

Kiigazítás nélkül a csökkenés 101 ezer 182 volt 2 millió 532 ezerre.
    

A nem hivatalos adatok megfeleltek a szakértők által vártnak.
    

A német kormány várakozásai szerint a foglalkoztatottak száma az idén eléri a 43,6 milliós rekordot, 2017-ben pedig 44 millióra emelkedik.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák