Hírek > Gulyás Gergely: Trump győzelmével véget ér a politikai korrektség >

Gulyás Gergely: Trump győzelmével véget ér a politikai korrektség

2016.12.01 06:30
Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke szerint Donald Trump győzelmével véget fog érni az a politikai korrektség Európában, amely "fullasztóvá és elviselhetetlenné" tette a politikát.
Gulyás Gergely: Trump győzelmével véget ér a politikai korrektség

A politikus erről a Magyar Demokratának adott, a lap szerdai számában megjelent interjújában beszélt.
   
Kifejtette: az elmúlt években azzal szembesültek, hogy ódivatú, provinciális és Európa-ellenes bélyeggel illethető az, aki hagyományos európai értékeket képvisel, aki nem gondolja, hogy két férfi és két nő is köthet házasságot, aki nem érzi úgy, jók a párhuzamos társadalmak és a multikulturalizmus. "Ez a politikai korrektség borzalmas időszakának végét jelentheti, de legalábbis monopóliumának megszűnését hozta el máris" - fogalmazott Gulyás Gergely.
    

Elmondta ugyanakkor, nem gondolja, hogy az amerikai választás eredménye olyan lavinát indít el, amely megakadályozná Francois Fillon győzelmét Franciaországban, vagy Angela Merkel újabb négyéves kancellári ciklusát.
   
Magyar szempontból Trump győzelmének az a legnagyobb előnye Gulyás Gergely elmondása szerint, hogy nem kell számítani illegitim beavatkozásra a magyar politikába. Mint magyarázta, leginkább Clinton külügyminiszterségének idején "hihetetlen és példátlan módon" avatkoztak bele a magyar belpolitikába; "ebből könnyű levonni azt a következtetést, hogy milyen hatása lett volna Clinton győzelmének hazánkra nézve" - mondta. Mint hozzátette: ehhez képest egy másik demokrata külügyi adminisztráció alatt is kiegyensúlyozottabbá váltak a magyar-amerikai kapcsolatok, különösen a jelenlegi nagykövet tevékenységének köszönhetően.
   
Az alkotmánybírók személyével kapcsolatos LMP-s megállapodásról azt mondta, minden frakcióval tárgyalni akartak, de az MSZP jelezte, nem vesz részt ezeken az egyeztetéseken, az LMP-vel végül sikerült egyeztetni, a Jobbikkal viszont nem tudtak megegyezésre jutni. Utóbbi párttal kapcsolatban azt is leszögezte: hosszabb ideje a korábban hangoztatott elveit feladva, a "szándékos lélekvesztés" állapotában, csak és kizárólag a pártpolitikai haszonszerzés szempontjait követve politizál.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák