Hírek > Ukrán-orosz konfliktus - Csak a szájuk nagy? >

Ukrán-orosz konfliktus - Csak a szájuk nagy?

2016.12.02 13:20
Kaiser Ferenc biztonságpolitikai szakértő szerint az orosz és ukrán kormányzat "szájkaratézik" és provokálja egymást a legutóbbi ukrán hadgyakorlattal kapcsolatban, amelyet a Krím-félszigettől nem messze tartottak.
Ukrán-orosz konfliktus - Csak a szájuk nagy?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában elmondta, miután az oroszok bejelentették, hogy még a rakétaállásokat is kilövik, Ukrajna nyugatabbra helyezte át azokat és figyel arra, hogy a rakéták ne repüljenek be a Krím légterébe. Oroszországot viszont "nem szokta zavarni", ha százezres hadgyakorlatokat folytat az ukrán határtól pár kilométerre - jegyezte meg.
    

Kaiser Ferenc szerint Ukrajna csak vesztese lehet annak, ha az Egyesült Államok és Oroszország kapcsolata javul, de még kérdéses, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnök milyen politikát folytat majd. Úgy vélte, ha a klasszikus republikánus védelmi politikát folytatja, amely erősebb fegyverkezéssel jár a demokratához képest, akkor "ütközés" várható a felek között.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák