Hírek > Vizes vb - Lali lett a végső keresztségben a botrányos nevű kabala >

Vizes vb - Lali lett a végső keresztségben a botrányos nevű kabala

2016.12.02 16:45
Water Lilly és Water Willy helyett Water Lili és Water Lali lesz a jövő évi budapesti vizes világbajnokság két kabalafigurája.

A Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nkft. pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megváltoztatta a hétfőn bemutatott kabalák nevét.
    

Erre azt követően került sor, hogy a sajtóban több helyen bírálták a névválasztást.
    

A szervezők a közleményben emlékeztetnek arra, hogy a szervezőbizottság első körben nyílt pályázatot írt ki, a bírálók több szempontot vettek figyelembe, "így a kommunikációs stratégiához, arculathoz, merchandising célokhoz, nemzetközi elvárásokhoz, sportprezentációkhoz való illeszkedést, a kivitelezhetőséget és megvarrhatóságot". A tájékoztatás szerint a beérkezett pályaművek közül a szervezőbizottság nem talált olyat, amely minden elvárásnak megfelelt, így meghívásos pályázatot hirdetett, s erre szakmai ajánlások alapján választották ki az alkotókat.
    

"A Bp2017 Nkft. kijelenti, hogy a nyertes pályamű alkotója korábbi ötletekből nem dolgozott, a pályázóknak nem volt lehetőségük megismerni más pályaműveket. A kiválasztott kabalát tervező Tatai Tibor grafikai munkája teljes mértékben saját szellemi termék" - olvasható a közleményben, amely úgy folytatódik hogy "ugyanakkor a pályázat tematikája leszűkíti a kreatív tervezés lehetőségeit".
    

"A kabala megalkotásánál fontos szempont volt, hogy magyar vonatkozású, vízhez kötődő, könnyen azonosítható, kedvelt állat vagy növényfaj képezze a koncepció alapját. A kabalák az egész világon ismert, de Magyarországra kiemelten jellemző vízililiomok, melyek a fenti elvek alapján a Water Lili és Water Lali nevet kapják.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák