Hírek > Donald Trump gazdasági konzultációs tanácsot hív életre >

Donald Trump gazdasági konzultációs tanácsot hív életre

2016.12.04 08:01
Donald Trump gazdasági konzultációs tanácsot hív életre - ezt maga a megválasztott amerikai elnök jelentette be pénteken.
Donald Trump gazdasági konzultációs tanácsot hív életre

Trump "stratégiai fórumnak" nevezte el a konzultatív szervezetet, amelybe az amerikai gazdaság tizenhat jelentős és befolyásos személyiségét hívta meg. A jövőben velük kíván konzultálni gazdasági döntései előkészítésekor, illetve őket kéri fel gazdaságpolitikája véleményezésére.
    
A "stratégiai fórum" munkájában részt vesz majd a magántőke-befektetésekkel foglalkozó vállalatcsoport, a Blackstone alapítója és elnök-vezérigazgatója, Stephen Schwarzman, akinek - a Donald Trump közleményében foglaltak szerint - az lesz a feladata, hogy véleményezze a kormányzati politika döntéseinek hatását a gazdasági növekedésre, a munkahelyteremtésre, a termelékenységre.
    
Trump mások mellett Jamie Dimont, a JPMorgan Chase bankház vezetőjét, Bob Igert, a Walt Disney vezérigazgatóját, Mary Barrát, a General Motors vezérigazgatónőjét, valamint James McNerney üzletembert kérte fel, ez utóbbi az idén márciusig a Boeing elnöke volt.
    
Közleményében Donald Trump hangsúlyozta: "kormányzatom eltökélt abban, hogy támaszkodjék a magánszektor tapasztalataira, és csökkentse a kormányzati bürokráciát, amely akadályozza a vállalati innovációkat és a fejlődést". Trump egyúttal késznek mondta magát arra is, hogy párbeszédet folytasson a vállalatvezetőkkel a munkahelyek megőrzése, illetve újak létrehozása érdekében.
    
A megválasztott elnök bejelentette azt is, hogy az új fórum 2017 februárjának első hetében - az elnöki beiktatás utáni napokban - ül össze először, azután pedig rendszeresen tanácskozik.
    
A távozó elnök, Barack Obama is létrehozott konzultatív testületeket, amelyeknek vállalatvezetők voltak a tagjai.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák