Hírek > Egyre több a vendégmunkás Oroszországban >

Egyre több a vendégmunkás Oroszországban

2016.12.07 02:30
A válság miatti kétéves szünet után 2016 második felében újból tömegessé vált a vendégmunkások Oroszországba áramlása - derült ki az Oroszországi Népgazdasági és Államigazgatási Akadémia kedden közzétett felméréséből.
Egyre több a vendégmunkás Oroszországban

A kutatás szerint szeptember végén 10,4 millió külföldi, túlnyomórészt idénymunkás tartózkodott Oroszországban. A külföldi munkavállalók többsége, 8,8 millió ember a Független Államok Közössége tagállamaiból, elsősorban Ukrajnából, Üzbegisztánból és Tádzsikisztánból érkezett. Megnőtt az Eurázsiai Gazdasági Közösség országaiból, főleg Kirgizisztánból érkező bevándorlás (ezen államok polgárai nem kötelesek munkavállalói engedélyt kiváltani Oroszországban.)
   
Az Európából és az Egyesült Államokból érkezett munkavállalók száma 80 százalékkal esett vissza 2014 óta.
   
A felmérés szerint évente 4 millióan utaznak be Oroszországba hivatalos munkavállalói céllal, közülük 1,3 millió személy munkáját nem legalizálják. Az illegális bevándorlók száma azonban a szakértők szerint jóval magasabb lehet ennél, mert számos migráns fel sem tünteti az utazási dokumentációban, hogy munkát keres Oroszországban.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák