Hírek > Az USA a továbbiakban is partnerének tekinti Olaszországot >

Az USA a továbbiakban is partnerének tekinti Olaszországot

2016.12.07 10:00
Olaszország Matteo Renzi veresége után is az Egyesült Államok szövetségese marad - hangsúlyozta Barack Obama.
Az USA a továbbiakban is partnerének tekinti Olaszországot

 Az amerikai elnök kedd délután beszélt telefonon a vasárnapi olaszországi népszavazáson súlyos vereséget szenvedett olasz kormányfővel.
    

A Fehér Ház közlése szerint Obama megköszönte Renzinek a "szoros barátságot és partnerséget" és megerősítette azt is, hogy Olaszország "nélkülözhetetlen partnere" marad az Egyesült Államoknak. A két országot ugyanis - hangsúlyozta Obama - összeköti a történelem és a közös értékrend.
    

A két politikus megvitatta a vasárnap tartott olaszországi népszavazást is, amely - a The New York Times minősítése szerint - "megalázó vereséget" hozott Renzinek, továbbá szóba kerültek a migránsválság problémái, gazdasági kérdések és a globális klímaváltozás ügye is.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák