Hírek > A migráció dönthet a németek választási kampányában >

A migráció dönthet a németek választási kampányában

2016.12.07 13:00
A migráció fontos téma lesz a jövő évi németországi szövetségi parlamenti választások kampányában - mondta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.
A migráció dönthet a németek választási kampányában

Mint mondta, ha fontos is marad a nyitottság szempontja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) szembemegy korábbi politikájával több ponton e témában, például felgyorsította a menekültkérelem elutasítása utáni visszatoloncolásokat, a teljes státusz helyett pedig kiegészítő védelmet adna a menekülteknek.
    

Megjegyezte: ez utóbbi jogállás két évre szól, és megnehezíti a családegyesítéseket. A német bíróságok sorra dobják vissza az ilyen hatósági döntéseket - tette hozzá.
    

Azzal kapcsolatban, hogy Angela Merkelt újraválasztották kedden a CDU elnöki tisztségére, a szakember közölte: ha kisebb arányú is volt a korábbiaknál a kancellár győzelme, így is a voksok közel kilencven százalékát kapta meg.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák