Hírek > 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya >

26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya

2016.12.10 15:00
Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Horváth László kormánypárti országgyűlési képviselővel közösen tartott szombati gyöngyösi sajtótájékoztatón.
26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya

A kormány egyik legfontosabb feladata, hogy 2017-ben újabb adócsökkentésekkel növelje Magyarországon a foglalkoztatottságot - hangsúlyozta a politikus.
   
Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy a kormány adócsökkentési politikájának köszönhetően 2010 óta 680 ezren jutottak munkához az országban.
   
Az államtitkár kiemelte: a foglalkoztatottság növelése érdekében a kormány 2017-ben öt százalékponttal csökkenti a munkáltatói adókat, és egységesen kilenc százalékra mérséklődik a társasági adó, amely a legalacsonyabb lesz Európában.
   
Azért is ragaszkodunk adócsökkentési politikánkhoz, mert a baloldali kormányok idején egyértelműen bebizonyosodott, hogy az akkor jóval magasabb társasági adó mellett sokkal nehezebb volt kigazdálkodni a béremeléseket a vállalkozásoknak  - hangsúlyozta az államtitkár.
   
Horváth László, Gyöngyös és térsége fideszes országgyűlési képviselője elmondta: míg a baloldali kormányzás alatt Heves megye északi részén akár 20 százalék fölé is nőtt a munkanélküliségi ráta, ez a szám jelenleg 4,7 százalék, ami jobb az országos átlagnál.
    

A képviselő hangsúlyozta: Magyarországon ma jelentős bérnövekedés tapasztalható, amely a magyar emberek teljesítményét és a kormány helyes gazdaságpolitikáját jelzi.
   
Horváth László kiemelte: a reálbérek négy év alatt 15 százalékkal, míg a minimálbérek 2010-től 2016-ig 51 százalékkal, 75 500 forintról 111 ezer forintra emelkedtek, amit az ország önerejéből hajtott végre, hitelfelvétel és eladósodás nélkül.
   
A képviselő arról is beszélt, hogy a következő két évben folytatódik a minimálbér növekedése: 2017-ben 15 százalékkal, 2018-ban pedig 8 százalékkal emelkedik.
   
Nyolc év alatt tehát a normál minimálbér 88 százalékkal nő, a szakmunkás minimálbér pedig megduplázódik - szögezte le.
   
Horváth László azt is hangsúlyozta: öt éve a pedagógusok, a rendvédelmi szervek és az egészségügyi dolgozók bére is folyamatosan nő.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák