Hírek > Elképzelhető, hogy 4 év múlva Joe Biden indul az amerikai elnökválasztáson >

Elképzelhető, hogy 4 év múlva Joe Biden indul az amerikai elnökválasztáson

2016.12.11 22:00
Joe Biden leköszönő amerikai alelnök egy vasárnapi televíziós interjúban nem zárta ki teljesen, hogy négy múlva indulna az elnökválasztáson, egyúttal arról is beszélt, hogy pártjának, a Demokrata Pártnak többet kellett volna tennie a fehér férfi választók megszólításáért.
Elképzelhető, hogy 4 év múlva Joe Biden indul az amerikai elnökválasztáson

A demokrata párti politikus, aki januárban tölti be 73. életévét, a CNN hírtelevízió egyik vasárnap délelőtti politikai műsorának adott exkluzív interjújában beszélt terveiről.
   
Biden ugyan nem zárta ki, de nem is erősítette meg, hogy a következő elnökválasztáson beszállna a küzdelembe, mint fogalmazott: "szerintem az elnökjelöltekről a pártok döntenek, annak alapján, hogy az adott pillanatban milyen adottság és tudás a leginkább megfelelő és szükséges az elnökséghez". Majd hozzátette: "s ki tudja, hogy mi történik két év múlva, amikor az emberek komolyan gondolkodni kezdenek azon, hogy mit tegyenek".
   
Biden nem akart belemenni abba sem, hogy ő jobban kampányolt volna-e, mint a novemberi elnökválasztás demokrata jelöltje, Hillary Clinton. De - a demokrata párti politikusok közül elsőként - kritikát is megfogalmazott. Véleménye szerint a Demokrata Pártnak és elnökjelöltjének többet kellett volna tennie annak érdekében, hogy megszólítsa a fehér férfiakat. "Ők nem rasszisták és nincs semmi bajuk a női nemmel" - mondta Biden, válaszként arra a demokrata politikusok és elemzők által gyakran hangoztatott tételre, miszerint a fehér férfiak azért szavaztak nagy arányban Donald Trumpra, mert rasszisták és nőgyűlölők.
    

Az alelnök optimistának mondta magát a 2018-ban esedékes, úgynevezett félidős választások eredményeit illetően, meglátása szerint 2018 "jó év lesz a demokratáknak".
    

A jelenlegi demokrata párti elnökkel, Barack Obamával együtt januárban leköszönő Joe Biden szeretne politikával foglalkozni a jövő év után is. Mint elmondta, arra számít, hogy kis létszámú stábbal dolgozhat bizonyos területeken, bizonyos témákban: így például a közép-amerikai országok gazdasági felvirágzásán, vagy a rákbetegség elleni küzdelemben. Barack Obama elnök az idén télen hirdette meg az Egyesült Államok nagyszabású programját a rákbetegség elleni harcban.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)