Hírek > Az indonéz partnerségé a jövő? >

Az indonéz partnerségé a jövő?

2016.12.12 17:45
Egy indonéz projekt közös finanszírozására társult a Magyar Export-Import Bank (Exim) és a kanadai Export Development Canada (EDC), ennek keretében nyolc mobil erőmű épül a délkelet-ázsiai országban; az éves áruforgalom értékének jelentős növekedésével Indonézia számára Magyarország a kelet-közép-európai térség első számú kereskedelmi partnerévé válik - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn.
Az indonéz partnerségé a jövő?

 Az Exim és az EDC által közösen finanszírozott projekt keretében 500 megawatt teljesítményű erőművek épülnek Indonéziában, amelyekbe a General Electric (GE) által nagyrészt Magyarországon gyártott TM 2500 gázturbinákat építenek be. A létesítmények körülbelül 4 millió indonéz otthonban biztosítják majd az áramellátást.
    

A beépítendő 20-ból 15 turbinát Veresegyházán gyártottak, ez lényegesen növeli Magyarország Indonéziába irányuló exportját - hangsúlyozta a tárca.
    

Az Exim által finanszírozott gépexportnak a magyar GDP-re gyakorolt hatása meghaladja a 25 milliárd forintot, amely nagyban növeli az ország gazdasági teljesítményét - közölte a KKM.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák