Hírek > Egyre több új autó kerül forgalomba Európában >

Egyre több új autó kerül forgalomba Európában

2016.12.15 11:00
Novemberben jelentősen nőtt a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
Egyre több új autó kerül forgalomba Európában

Az ACEA európai szakmai szövetség csütörtökön azt közölte, hogy az Európai Unióban novemberben 1 millió 148 ezer 618 új személygépkocsit helyeztek üzembe, 5,8 százalékkal többet, mint tavaly novemberben.
    

A főbb piacok közül Spanyolországban 13,5 százalékos, Franciaországban 8,5 százalékos, Olaszországban 8,2 százalékos, Nagy-Britanniában 2,9 százalékos, Németországban 1,5 százalékos  volt a növekedés.
    

A szövetség számításai szerint az első tizenegy hónapban az eladott gépkocsik száma 7,1 százalékkal, 13,5 millióra emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.
    

Az ACEA adatai szerint Magyarországon 9412 új személygépkocsit regisztráltak novemberben, 42,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az év első tizenegy hónapjában 23,9 százalékkal, 86 ezer 800-ra nőtt az értékesítés Magyarországon.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák