Hírek > Már nem Kínának tartozik az USA a legtöbb pénzzel - Akkor kinek? >

Már nem Kínának tartozik az USA a legtöbb pénzzel - Akkor kinek?

2016.12.18 05:01
Októberben már a hetedik hónapja csökkent a külföldiek által tartott amerikai állampapír-állomány, noha ez a trend az elnökválasztásokat követő hozamemelkedés óta megfordulni látszik.
Már nem Kínának tartozik az USA a legtöbb pénzzel - Akkor kinek?

Kína 2010 óta nem látott mértékre csökkentette állományát, miután minden erejével igyekszik megfékezni a jüan gyengülését.

 

Japán eközben nagymértékben nem változtatott amerikai állampapír-kitettségén, így 1.131 milliárdos állományával megelőzte Kínát, aki immáron „csupán” 1.115 milliárdos kitettséggel rendelkezik.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák