Hírek > A gyakorlati tudás hatékony átadásával lehet megszólítani és megtartani a pályakezdőket >

A gyakorlati tudás hatékony átadásával lehet megszólítani és megtartani a pályakezdőket

2016.12.21 21:30
Az IT vállalatok egyik legnagyobb kihívása, hogy hatékonyan szólítsák meg a Z generáció tagjait és hosszútávon is megtartsák az új, fiatal munkavállalóikat. Egy egész korosztályról homogén csoportként beszélni csak közhelyekben lehet, de több olyan módszer is létezik, ami működik a legkülönbözőbb személyiségeknél is. A Lufthansa Systems Hungária 20 év tapasztalatát sűrítette bele az IT Young Professional Programba.
A gyakorlati tudás hatékony átadásával lehet megszólítani és megtartani a pályakezdőket

Az egyetemről és egyéb képzésekről kikerülő fiataloknál meghatározó igény, hogy ne csak részfeladatokban vehessenek részt, hanem legyen rálátásuk a teljes működési folyamatra. Többségük nyitott a tanulásra és szívesen fejleszti magát, de a hagyományos „tantermi” módszerek önmagukban már nem működnek náluk. Ezekre az igényekre szabva állította össze az erősen coach-szemléletű, projekt alapú gyakornoki programját a Lufthansa Systems Hungária.
 
Az IT Young Professional Programban már a felvételkor vizsgálják a jelentkezők személyes kompetenciáit  is a tudás és a képességek mellett, így minimalizálva a képzés alatti, illetve az első években való lemorzsolódást. Fontos, hogy ne csak a jelölt legyen ideális, hanem a munkakör is legyen ideális az ő számára. A felvételi folyamat és a programban helyet kapó orientáció is azt a célt szolgálja, hogy a pályakezdők olyan területtel foglalkozhassanak, ami hosszú távon is érdekesek maradnak számukra és jól érzik majd magukat benne. A két hónapos tréning projekt alapú feladatokra épül, számos esetben csoportos feladatokkal, amelyek a gyakorlati tudás mellett a soft skill készségeket is fejlesztik. A problémafelvetések az adott személyre szabottak és már önmagukban be is vezetik a résztvevőket abba a területbe, amelyben majd dolgozni fognak.
 
„A vállalat számára is praktikus és a Z-generáció is megköveteli, hogy a képzés gyakorlati tudást biztosítson up-to-date feladatokkal, online tananyagokkal és interaktív tanulással. Teljesen természetes, hogy a program résztvevőivel zárt Facebook csoportokban beszélgetünk és a Slacken chatelünk. Fontosnak tartjuk, hogy a csapatból közösség váljon, ezért sok informális programot is szervezünk. A pályakezdők így majd akkor is tartják a kapcsolatot, mikor különböző projektekre kerülnek, ezzel is segítve a cég belső kommunikációjának felfrissítését” – mondta a programról Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője.
 
A pályakezdők számára hagyományosan a beilleszkedés és a vállalati kultúra megismerése jelentik a legnagyobb kihívásokat a szakmai elvárások mellett. Az egyetem elméleti terepe után merőbben szokatlan egy multinacionális közeg és megfelelni is máshogy kell a rendszerben. Az ebben való könnyű eligazodásra hozták létre a mentor-programot, amelyben minden fiatal tehetség már a képzés kezdeténél saját segítőt kap. A mentorok részt vesznek a projektek értékelésében programot követő időszakban is támogatják a beilleszkedést.
 
A gyakorlati szemlélet sikerességére az egyik legjobb példa a Load 3D program létrejötte, amelynek alapjait a gyakorlati ideje alatt fektethette le Csordás Attila. A repülőgépek rakterének feltöltését megtervező program 3D-s fejlesztése arra a problémára ad praktikus választ, hogy a földi személyzet gyakran nehezen értelmezte a 2 dimenziós elrendezési ábrákat. A gyakornoki feladat végül értékes nemzetközi termék lett a vállalnál.
 
https://www.youtube.com/watch?v=W2jkQ585R8I
 
A Lufthansa Systems Hungária idén is elindítja az IT Young Professional Programot, amelybe minden olyan pályakezdőt vár, aki szívesen kipróbálná magát a légi-közlekedési informatika különleges világában.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák