Hírek > Az MNB jóváhagyta a CIG Pannónia közvetlen befolyását az MKB Biztosítók felett >

Az MNB jóváhagyta a CIG Pannónia közvetlen befolyását az MKB Biztosítók felett

2016.12.22 18:30
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közvetlen egyedüli irányítást szerezzen az MKB Életbiztosító Zrt. felett, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. felett - közölte a CIG Nyrt. a tőzsde honlapján csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a felek idén október 7-én írták alá a szerződést, melynek értemében a társaság az MKB Életbiztosító Zrt. 98,97 százalékát, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. 98,98 százalékát vásárolja meg a Versicherungskammer Bayerntől.
    

Mind a Gazdasági Versenyhivatal, mind a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélye megérkezett, a tranzakciót a felek a köztük lévő megállapodás értelmében 2016 év végéig tervezik lezárni.
    

Az MNB egyúttal engedélyezte a VINTON Vagyonkezelő Kft. és tagjai közvetett részesedésszerzését is. A VINTON Vagyonkezelő Kft. és tagjai a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 15,73 százalékos részesedéssel rendelkeznek, a tranzakciót követően az MKB Életbiztosító Zrt.-ben és az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben 15,57 százalékos mértékű közvetett részesedést szereznek.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák