Hírek > Beszerzési-menedzser index - átlagos értékre esett vissza >

Beszerzési-menedzser index - átlagos értékre esett vissza

2017.01.02 09:31
Decemberre 4,1 százalékponttal 52,2 százalékra esett vissza a beszerzésimenedzser-index, amivel visszatért a hosszú távú - 1995 óta mért - átlaghoz és árnyalatnyival meghaladja a legutóbbi három év 52,1 százalékos átlagát - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Az előző hónapokhoz képest csökkent a növekedés üteme az ünnepek - kevesebb munkanap volt - és a decemberi leállások miatt. A termelés indexe a novemberi értékhez képest csökkent, de a növekedést a visszaeséstől elválasztó 50 pont felett maradt, immár tizedik hónapja.

 

Az új rendelések indexe erősebben csökkent ugyan, de 50 pont feletti értéke az új megrendelések növekedését jelzi az előző hónaphoz képest. A foglalkoztatottsági index ismét 50 pont fölé került decemberben, amivel 7:5-re javította a növekedést és csökkenést mutató hónapok arányát a tavalyi évben.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák