Hírek > A Suzuki egyre nagyobb szeletet hasít ki itthon az autópiacból >

A Suzuki egyre nagyobb szeletet hasít ki itthon az autópiacból

2017.01.02 18:01
A Magyar Suzuki Zrt. 2016-ban 11 266 autót adott el Magyarországon, ezzel 11,67 százalékra növelte részesedését a hazai személyautó-piacon a 2015-ös 9,72 százalékról - közölte a társaság kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.
A Suzuki egyre nagyobb szeletet hasít ki itthon az autópiacból

Ruska Viktória tájékoztatása szerint a sport-szabadidő kategóriába tartozó Vitara 23 százalékos részesedéssel kategóriájában az első helyen áll, a modellből 6538 darabot helyeztek forgalomba. A tavalyi év másik népszerű modellje az SX4 S-CROSS volt, az év végéig a C kategóriás modell két változatából összesen 1643 darab kelt el Magyarországon.

 

A Swift 2016-ban is megőrizte vezető helyét a B szegmensben, azaz a kisautók között. A modellből 2087 talált gazdára, ami az első helyet jelenti 12,7 százalékos piaci részesedéssel. A Magyar Suzuki 2016 decemberében jelentette be, hogy 5,3 milliárd forintos fejlesztéssel megújítja az esztergomi üzem gyártási és logisztikai rendszerét, valamint minden eddiginél korszerűbb prototípust fejleszt. A társaság a 2016 március végén zárult üzleti évében 1,976 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el, 28 százalékkal haladva meg az előző évit.

 

Az export-értékesítés 2015-ben 1,854 milliárd euró volt. A Suzuki az elmúlt 25 év alatt 1,7 milliárd eurót ruházott be magyarországi érdekeltségébe. A 3000 Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a Magyar Suzuki tízezernél több ember számára nyújt megélhetést. A vállalat az európai piac mellett szállít Japánba, Oroszországba, Ukrajnába és néhány közel-keleti országba, illetve Izraelbe és Marokkóba.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák