Hírek > Trump Robert Lighthizert jelöli kereskedelmi főképviselővé >

Trump Robert Lighthizert jelöli kereskedelmi főképviselővé

2017.01.03 16:00
A megválasztott amerikai elnök Robert Lighthizert jelöli majd kormánya kereskedelmi főképviselőjévé - közölte kedden Donald Trump hatalomváltást levezénylő csapata.
Trump Robert Lighthizert jelöli kereskedelmi főképviselővé

Lighthizer Ronald Reagan elnöksége idején a kereskedelmi főképviselő helyettese volt. Jelentős szerepet játszott a kereskedelmi politika kialakításában, továbbá kéttucatnyi kétoldalú, az acél- és gabonakereskedelemre vonatkozó nemzetközi egyezmény kidolgozásában.
    

Jelenleg Michael Froman tölti be ezt a tisztséget.
    

A kereskedelmi főképviselői tisztséget 1962-ben hozták létre, betöltője tagja az elnöki kabinetnek, részt vesz a kereskedelmi egyezmények kidolgozásában és megkötésében.
    

A tisztség betöltéséhez szenátusi jóváhagyás szükséges.
    

A CNN amerikai hírtelevízió úgy tudja, hogy Trump elnöksége idején a kereskedelmi főképviselő nem kap az eddigiekhez hasonló, jelentős jogosítványokat, a kereskedelmi politika és tárgyalások lebonyolításában állítólag a kereskedelmi minisztérium jut majd nagyobb szerephez.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák