Hírek > Tavaly 50 százalékkal több elektromos autót adtak el Spanyolországban >

Tavaly 50 százalékkal több elektromos autót adtak el Spanyolországban

2017.01.05 00:05
Több, mint ötven százalékkal nőtt tavaly az elektromos autók értékesítése Spanyolországban.
Tavaly 50 százalékkal több elektromos autót adtak el Spanyolországban

A spanyol autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ANFAC honlapján szerdán közzétett jelentés szerint tavaly 4746 teljesen elektromos hajtású autót értékesítettek az országban, 51,5 százalékkal többet, mint 2015-ben. A hibrid járművek eladása pedig 68 százalékkal 31 ezerre emelkedett.
   
A teljesen elektromos és hibrid járművek aránya azonban a nagyarányú növekedés ellenére is mindössze 2,6 százalék a tavaly Spanyolországban forgalomba helyezett 1,147 millió autóhoz képest.
   
A szervezet jelentésében felhívja a figyelmet az elektromos autók töltési infrastruktúrája fejlesztésének a szükségességére az elektromos autók elterjesztésének elősegítése érdekében.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák