Hírek > 0,6 %-kal nőtt az ipari termelés novemberben >

0,6 %-kal nőtt az ipari termelés novemberben

2017.01.06 09:39
Az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal haladta meg 2016 novemberében az egy évvel korábbit a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,9 százalékkal emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pénteken.
0,6 %-kal nőtt az ipari termelés novemberben

A termelés az év első tizenegy hónapjában 1,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: a járműgyártás gyengébb teljesítménye nyomja rá a bélyegét az ipari termelés alakulására. Hozzátette, hogy viszonylag nagyobb növekedés volt a másik, a termelésben és az exportban egyaránt nagy súlyú ágazatban, a számítógép és elektronikai termékek gyártásában.

 

Az ipari termelés tavaly októberben 2,1 százalékkal, szeptemberben 3,7 százalékkal maradt el a megelőző év azonos időszakához képest, a kiigazítatlan és a munkanappal kiigazított adatok szerint egyaránt. Augusztusban a nyers adat szerint 10,8 százalékkal, a munkanappal kiigazított szerint 3,2 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

 

Tavaly a kiigazítatlan adatok szerint az első tizenegy hónapból ötben nőtt az ipari termelés, a munkanappal kiigazított adatok szerint hét hónapban mért növekedést a KSH.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák