Hírek > Theresa May: elfogadhatatlanok Trump megalázó kijelentései >

Theresa May: elfogadhatatlanok Trump megalázó kijelentései

2017.01.08 16:30
Theresa May szerint elfogadhatatlanok a következő amerikai elnök, Donald Trump korábbi megalázó kijelentései a nőkről.
Theresa May: elfogadhatatlanok Trump megalázó kijelentései

A brit miniszterelnököt a Sky News hírtelevízió vasárnapi interjúműsorában arra kérték, hogy "miniszterelnöki mivoltát egy pillanatra elfelejtve, nőként" fejtse ki véleményét Trump sokat bírált lealacsonyító kijelentéseiről, különös tekintettel arra, hogy egyelőre meg nem erősített hírek szerint hamarosan - állítólag már februárban - hivatalos látogatáson keresi fel Trumpot a Fehér Házban.
   
Theresa May kijelentette, hogy ő is elfogadhatatlannak tartja a következő amerikai elnök e kijelentéseit. Hozzátette ugyanakkor, hogy Donald Trump már bocsánatot kért, és maga is elfogadhatatlannak minősítette saját korábbi szavait.
   
A brit kormányfő szerint a brit-amerikai kapcsolatok messze túlmutatnak a mindenkori amerikai elnök és a mindenkori brit kormányfő személyes viszonyán. A két ország különleges kapcsolatrendszerének alapját a közösen vallott értékek adják, és éppen ez teszi lehetővé, hogy a brit kormány tudassa az Egyesült Államokkal, ha nem ért egyet bármivel, amit az amerikaiak tesznek - mondta Theresa May.
   
Hozzátette: már két "nagyon jó, pozitív megbeszélést" tartott Donald Trumppal.
   
Trump és London kapcsolatai mindazonáltal nem indultak túl jól.
   
Egybehangzó londoni sajtóértesülések szerint a brit kormányon belül például jelentős visszatetszéssel fogadták, hogy tavaly novemberi választási győzelme után Trump kilenc más külföldi vezetőt hívott fel telefonon, mielőtt Theresa May brit miniszterelnököt kereste volna, azt pedig különösen nehezményezték Londonban, hogy Trump a brit politikusok közül elsőként Nigel Farage-t, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetőjét fogadta.
   
Trump komoly diplomáciai botrányt is keltett azzal a nyilvános felvetésével, hogy Nigel Farage lehetne Nagy-Britannia washingtoni nagykövete.
   
Ezt a felvetést, amelyet Trump a Twitter üzenőportálon tett közzé novemberben, a Downing Street annak idején feltűnően indulatos közleményben utasította vissza, hangsúlyozva, hogy a washingtoni nagyköveti poszton "nincs üresedés", Nagy-Britanniának "kiváló nagykövete van" az amerikai fővárosban, és a brit nagyköveteket "alapelvszerűen" Nagy-Britannia nevezi ki.
   
A UKIP - amelynek éléről Farage november végén távozott nem először, de akkori nyilatkozatai szerint immár véglegesen - a legnagyobb EU-ellenes brit politikai erő, és számos kérdésben éles vitában áll a kormányzó brit Konzervatív Párttal.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)