Hírek > Álmodoznak a britek - kilépnek az EU-ból, de a közös piac az kéne >

Álmodoznak a britek - kilépnek az EU-ból, de a közös piac az kéne

2017.01.09 12:50
Nagy-Britanniának fontos, hogy a brit gazdaság és szolgáltató szektor a Brexit után is ugyanolyan szabadon kapcsolódjon az Európai Unióhoz (EU), mint eddig - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Álmodoznak a britek - kilépnek az EU-ból, de a közös piac az kéne

Az EU azonban azzal tartja sakkban a briteket, ha nem fogadják el az uniós munkaerő szabad áramlását, akkor szabad kereskedelem sem lesz az unióval - tette hozzá.

 

Az elemző hangsúlyozta, a britek nem támogatják a korlátlan munkaerőbeáramlást, ennek lehet az egyik eszköze például a londoni vízum, amely arra szolgál, hogy csak a szakképzett munkaerőt engedjék be a brit fővárosba. Német Dávid London gazdaságban betöltött szerepéről elmondta: a brit főváros az ország gazdaságának közel egynegyedét adja, a munkavállalók körülbelül 17 százaléka itt helyezkedik el.

 

Kalkulátor ajánló:

Mennyi adójóváírás járna nekem éves szinten?

Mennyi adót kell fizetni albérlet kiadásakor?

ÁFA adó-kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák