Hírek > Rekord utasforgalommal zárták 2016-ot a spanyol repülőterek >

Rekord utasforgalommal zárták 2016-ot a spanyol repülőterek

2017.01.12 01:30
Rekord utasforgalommal zárták a 2016-os évet a spanyol repülőterek; az országban 46 légikikötőt üzemeltető Aena vállalat szerdán közzétett jelentése szerint több mint 230 millió utas vette igénybe szolgáltatásaikat tavaly.
Rekord utasforgalommal zárták 2016-ot a spanyol repülőterek

A cég tájékoztatása szerint az utasforgalom 2015-höz képest 11 százalékkal nőtt, a spanyol reptereiken tavaly indított vagy fogadott, több mint két millió járat pedig 7,5 százalékos növekedést jelent egy év alatt.
   
A vállalat Spanyolországon kívül 16 nemzetközi repülőtér üzemeltetéséért felelős, például Dél-Amerikában, ezek összesített utasforgalma meghaladta a 60 milliót.
   
A legtöbb utast, 50,4 milliót a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas nevű repülőterén regisztrálták az elmúlt évben, a második a barcelonai El Prat repülőtér 44,1 millió utazóval. A harmadik helyen Palma de Mallorca repülőtere zárta a 2016-os évet, amelyet 26,2 millióan használtak.

 

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák