Hírek > Nyár közepéig kialakítják a 80 férőhelyes kollégiumot Mezőtúron >

Nyár közepéig kialakítják a 80 férőhelyes kollégiumot Mezőtúron

2017.01.12 05:05
Nyolcvan férőhelyes kollégiumot alakítanak ki Mezőtúron, a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Szakközépiskolájának felső szintjén. A tervek szerint a tanév végére véget érnek a munkálatok, így szeptemberben már az új kollégiumi szobákba költözhetnek a diákok - tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.
Nyár közepéig kialakítják a 80 férőhelyes kollégiumot Mezőtúron

Majoros Gergely elmondta: korábban is, száztíz éven át az iskola felső szintjén működött a kollégium, 2007-ben költözött a korábbi mezőtúri főiskola épületébe.
   
Tájékoztatása szerint a beruházás során a tantermekből kollégiumi férőhelyeket alakítanak ki, a munkálatok - a nyári előkészületek után - decemberben kezdődtek és jelenleg is tartanak.
   
Hozzátette: a tervek szerint tavasszal véget ér a kivitelezés, a kollégiumi bútorokat tanítás után, június 30-ig tervezik átszállítani az eddigi kollégiumból az új helyre.
   
Az igazgató szólt arról, hogy az oktatási intézménybe nappali oktatás keretében mintegy kétszáznyolcvan tanuló jár, a felnőttoktatásban részt vevők száma mintegy kétszáz. Kollégiumi elhelyezést mintegy hetven-nyolcvan tanuló szokott igényelni, ezért is tervezték ilyen létszámra az új beruházást. Hozzátette: a nyolcvan férőhelyes új kollégium igény szerint a későbbiekben bővíthető akár húsz férőhellyel is.
   
Kérdésre válaszolva kitért arra: a régi kollégium mint feladatellátási hely megmarad, de hasznosítása további tárgyalásoktól függ.
   
Pardi Sándor, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója az MTI-nek elmondta: a mintegy tizenötmillió forintos beruházás a szakképzési centrum saját forrásából valósul meg.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák