Hírek > Rekordévet zárt a Kia Szlovákiában >

Rekordévet zárt a Kia Szlovákiában

2017.01.13 02:30
Újabb rekordévet zárt 2016-ban a Kia Motors Slovakia, a dél koreai autógyár szlovákiai leányvállalata tavaly öt százalékkal növelte termelését - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
Rekordévet zárt a Kia Szlovákiában

Az autómárka vágtapolcai (Teplicka nad Váhom) üzemében, a Kia egyetlen európai gyárában 339 ezer ötszáz gépkocsi és több mint 612 ezer autómotor készült tavaly.
   
A gyártás 64 százalékát a márka városi terepjárója (SUV), a Kia Sportage, 28 százalékát a Kia cee'd, a többit a Kia Venga kis családi autó adta.
   
Tavaly a vállalat értékesítési piacainak rangsorában az első Nagy Britannia lett 16 százalékkal, a második és harmadik Németország és Oroszország 9 százalékos részesedéssel. Tavalyelőtt Oroszország még első volt, 14 százalékkal.
   
A közlemény szerint Eek-Hee Lee, a Kia Motors Slovakia elnöke azt mondta: ebben az évben Szlovákiában újabb 130 millió eurót fektetnek be, az összeg legnagyobb hányadát a gyártósorok átalakítására fordítják, mert új modell gyártására készülnek.
   
A KIA Motors Slovakia Szlovákia második legnagyobb kapacitással rendelkező autógyára. A vállalat több mint 3800 alkalmazottat foglalkoztat, amivel az egyik legnagyobb munkáltató az országban. A vágtapolcai gyárban 2006-ban indult a sorozatgyártás, azóta csaknem 2,6 millió gépkocsi készült itt.

Kapcsolódó kalkulátorok:

Traffipax - mekkora büntetésre számíthatok? - kalkulátor

Gépkocsi fogyasztási költség kalkulátor

Mekkora az esélye, hogy az én autómat lopják el? - kalkulátor


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák